Avto Arena – Pogoji

Splošni pogoji uporabe

Spletni medij AvtoArena.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del strani AvtoArena.si.

Kot uporabnik strani AvtoArena.si se obvezujete, da le-te ne boste uporabljali za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Strani AvtoArena.si ni dovoljeno uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil portalu ali podjetju Media Arena. Ravno tako ni dovoljeno onemogočeanje ali oviranje uporabe drugim uporabnikom AvtoArena.si. Prepovedano je pridobivanje nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve strani AvtoArena.si, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o njegovem katerem koli drugem uporabnika. Prepovedano je pridobivanje kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu strani.

Podjetje Media Arena ali/in njeni dobavitelji ne dajejo nobenih izjav o ustreznosti, zanesljivosti, razpoložljivosti, pravočasnosti in točnosti informacij, programske opreme, izdelkov, storitev in pripadajočih grafik, ki so dostopni preko strani AvtoArena.si. Vse informacije, programska oprema, izdelki, storitve in pripadajoče grafike so na voljo kot so, brez kakršne koli garancije. Podjetje Media Arena in/ali njeni dobavitelji zavračajo vsa jamstva ali pogoje v zvezi s temi informacijami, programsko opremo, izdelki, storitvami in pripadajočimi grafikami, vključno z vsemi naznačenimi prodajnimi jamstvi in pogoji, z ustreznostjo za določen namen in z nazivom.

Fotografije, avdio- in videoposnetki se ne smejo uporabljati, če za to nimate izrecnega soglasja. Za pridobitev morebitnega soglasja ali pogoje uporabe nam pišite na naslov info@avtoarena.si. Dovoljena je omejena uporaba tekstovne vsebine v obliki citatov, pod pogojem, da v svoje vsebine vključite povezave do originalnih vsebin na strani AvtoArena.si.

Piškotki

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in s 15.6.2013 prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki oz. cookies?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika - saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Piškotki spletne strani AvtoArena.si

Ime piškotka Namen Trajanje piškotka Podjetje
AvtoArenaSurvey Statistika anket 1 mesec Media Arena

Piškotki zunanjih spletnih strani /servisov (piškotki tretjih)

Ime piškotka Namen Trajanje piškotka Podjetje
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google
_utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google
_utmc Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju brskalnika Google
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google
CT Statistika ogledov oglasov Neomejen Iprom
UID Statistika ogledov oglasov Neomejen Iprom
datr Piškotek Facebook vtičnika 2 leti Facebook