Že tretji tesla model S v plamenih

  • 09.11.2013
  • Andrej Jama
#

Le mesece po tem, ko si je na NHTSA testih priboril pet zvezdic in so ga razglasili za enega najvarnejših avtomobilov, kar so jih kdaj izdelali, je električni teslin model S v dveh nesrečah zajel ogenj. Zdaj pa iz zvezne države Tennesse poročajo še o tretjem primeru.

ze-tretji-tesla-model-s-v-plamenih-1383937737

Te slike, ki so se najprej pojavile na forumu kluba Tesla Motors Club, prikazujejo teslin model S parkiran ob robu avtoceste s sprednjim delom v plamenih. Podobno kot pri prvi nesreči, kjer je mimoidoči z mobilnim aparatom celo uspel ujeti goreč avto (video spodaj).

Tesla potrjuje, da se je požar zgodil in da ga bodo raziskali. "Bili smo v stiku z voznikom, ki se ni poškodoval in verjame, da mu je avtomobil rešil življenje. Naša ekipa je na poti v Tennesse, da bi raziskala, kaj se je zgodilo. Ko bomo lahko, vam bomo posredovali nadaljnje informacije."

Po prvem požaru so pri Tesli dali naslednjo izjavo za javnost: "... model S se je zaletel v velik kovinski objekt na sredi cestišča, kar je povzročilo precejšnjo škodo na avtomobilu. Avtomobilov sistem za javljanje napak je voznika opozoril na problem in ga napotil, naj previdno in varno ustavi ob robu ceste, kar je voznik tudi storil. Nihče ni bil poškodovan, edini udeleženec v nesreči je imel dovolj časa, da je varno izstopil iz vozila in poklical intervencijsko službo. Ogenj, ki ga je povzročila precejšnja škoda na avtomobilu zaradi trka, je bil zahvaljujoč oblikovanju in izdelavi avtomobila in baterije omejen na sprednji del vozila. Vse kaže, da ogenj nikoli ni dosegel notranjosti vozila. Ogenj so na kraju nesreče pogasili gasilci."

Avtomobili, tudi električni, lahko zagorijo. Ker je na cestah vedno več teslinih avtomobilov bodo tudi udeleženi v več nesrečah in lahko pričakujemo še več požarov.

Novost električnega avtomobila v plamenih bo sčasoma izzvenela, a je trenutno še vroča tema. Nihče ne dvomi, da so Elon Musk in njegova ekipa staknili glave in že vneto razmišljajo kako preprečiti požare v prihodnje. Analitiki pa pričakujejo, da bodo dogodki vplivali tudi na ceno delnic (po prvem požaru je cena delnic namreč drastično padla).

  • Vir: http://Jalopnik
  • Foto: http://Jalopnik

AKTUALNO