VW BUDD-e: Volkswagnov "hipivan" odslej na elektriko

  • 04.02.2016
  • Grega Kurent
#

Volkswagen je na lasvegaškem sejmu CES 2016 predstavil konceptno vozilo BUDD-e, električnega naslednika legendarnega bullija. Nova različica je po besedah vodje blagovne znamke Volkswagen Herberta Diessa "nov koncept električnih vozil za dolge razdalje".

GALERIJA

Se še spomnite časov, ko je bil Volkswagen Transporter ali T2 najpopularnejši osebni kombi ne samo med hipiji, ampak nasploh? In vseh filmov, v katerih je ta kultni kombi, ljubkovalno poimenovan bulli, pustil neizbrisen pečat? Kot kaže, je nastopil trenutek, ko tudi bulli z električnim pogonom in futuristično notranjostjo stopa v korak s časom. Volkswagen je svoje nedavno predstavljeno konceptno vozilo poimenoval BUDD-e.  

Moderni poklon legendi

Zasnova modela BUDD-e je moderna, a vseeno odseva poteze prvotnega bullija. Tehnološko pa je seveda povsem drugačen. Poleg tega, da ga poganja elektromotor, ima tudi intuitiven uporabniški vmesnik, prek katerega se je možno povezati z domačimi napravami. Tako boste lahko kar iz avta preverili, ali je v avtu dovolj piva za ogled nogometne tekme.

  • Vir: http://PR VW
  • Foto: http:///PR VW

AKTUALNO