Vse boljša prodaja Chevroleta v Sloveniji

  • 18.01.2013
  • Žane Kurent
#

Po statističnih podatkih registriranih vozil je bilo obdobje od januarja do decembra 2012 za Chevrolet izjemno uspešno, saj je znamka dosegla odličen tržni delež, in sicer 3,35%. Po uspešnem skoku iz 18. na 13. mesto v 2009 in nato na 11. mesto v 2010, je znamka Chevrolet stopila še eno mesto višje, in sicer na 10. mesto v letu 2011 ter to mesto zadržala tudi v letu 2012. V lanskem letu je bilo skupno prodanih 1.631 osebnih vozil znamke Chevrolet.

Največ kupcev vozil Chevrolet v Sloveniji se je v letu 2012 odločilo za model Cruze, ki je je tudi globalno najbolje prodajan model znamke Chevrolet in je v svojo družino lansko leto, poleg 5-vratne in sedan različice, sprejel še karavansko različico Station Wagon.

Verjamemo, da je na pozitivni trend znamke Chevrolet vplivala tudi predstavitev novih, zanimivih modelov, kot je Cruze Station Wagon in prihajajočih novih modelov, kot sta novi Spark in povsem novi športni terenec Trax, ki bo navduševal kupce v naslednjem letu,« je dejal direktor znamke Chevrolet za Slovenijo, Hrvaško in BIH, Jernej Kolbl.

  • Vir: http://Chevrolet (PR sporocilo)
  • Foto: http://Chevrolet

AKTUALNO