Vozniki, ki med vožnjo pišejo sporočila bolj osovraženi kot tisti, ki se "prilepijo" za avotomobil

  • 20.05.2014
  • Andrej Jama
#

Zadnja anketa Expedie je pokazala, da 69 odstotkov Američanov pisanje SMS sporočil, e-mailov in pogovarjanje po telefonu med vožnjo ocenjuje kot "nadležno in nesramno", hkrati pa jih 55% priznava, da tudi sami ne morejo pustiti telefona pri miru ko so za volanom.

Več kot 30 milijonov američanov bo za praznik Memorial day, dan ko se v ZDA spomnijo na padle ameriške vojake, potovalo po ameriških cestah. Poročilo podjetja Northstar je anketiralo 1.001 Američana in jih povprašalo po njihovih navadah in tegobah na cesti: "Povprašali smo katere navade voznikov so najbolj cenjene in katere najmanj."

vozniki-ki-med-voznjo-pisejo-sporocila-bolj-osovrazeni-kot-tisti-ki-se-prilepijo-za-avotomobil-1400653276

Največ američanov (69%) je med TOP 5 najmanj zaželjenih navad uvstilo "Texterja", voznika, ki med vožnjo piše sporočila. Voznik, ki se vam "prilepi na rit" brez varnostne razdalje se je uvrstil na drugo mesto s 60 odstotki, "Multitasker", voznik, ki dela poleg vožnje še N stvari je zasedel tretje mesto s 54 odstotki. Na lestvico najslabših so se uvrstili še tisti, ki po cesti divjajo in prevozijo rdeče luči.

Kljub številnim neodgovornim voznikom na cesti, pa je 56 odstotkov Američanov povedalo, da je "potovanje z avtomobilom odličen način za preživetje dopusta".

Med vprašanimi je 70 ostotokv priznalo, da pogosto vozijo agresivno, se ne držijo predpisane hitrosti in (kot nam je vsem še kako dobro znano) preklinjajo in se derejo na druge voznike.

  • Vir: http://Expedia, Mashable
  • Foto: http://Thinkstock

AKTUALNO