Volvo XC90 - prve fotografije razkošne notranjosti

  • 27.05.2014
  • Žane Kurent
#

Letošnje leto bo delno v znamenju volva, saj njihovo novo vozilo pričakujemo že dlje časa. Po zadnjih uradnih informacijah bodo avgusta 2014 predstavili novo generacijo terenskega vozila volva XC90. Danes smo prejeli fotografije notranjosti.

Prva beseda, ki nam pade na pamet o notranjosti volva XC90 je razkošje in prestiž. Švedi so že z zadnjimi tremi koncepti nakazali, da mislijo resno, saj so pobrali vsa večja oblikovalska priznanja.

volvo-xc90-prve-fotografije-razkosne-notranjosti-1401191831

Gumbov na armaturni plošči je minimalno, na osrednji konzoli je ogromen zaslon na dotik, kakršen je tudi v tesli S in ga poganja Applov operacijski sistem prilagojen za vozila Apple CarPlay.

Uporabili so najbolj premium materiale kot so usnje, kristalno steklo, les, aluminj... Pri izdelavi gumba za vžig motorja in nastavitev podvozja so celo povzeli obliko diamantov. Števci za volanom so digitalni.

GALERIJA

Še nekaj o novem volvu XC90

Novi volvo XC90 bo imel tri sedežne vrste, kar pomeni prevoz največ sedmih potnikov. Za večjo zračnost potniškega prostora bo vgrajena štiripodročna klimatska naprava. Hvalijo se tudi, da bodo na zadnjih sedežih v tretji vrsti lahko sedeli potniki do višine 1,7 m.

Proizvodnja novega volva XC90 bo stekla prihodnje leto.

volvo-xc90-prve-fotografije-razkosne-notranjosti-1401191823

  • Vir: http://Volvo
  • Foto: http://Volvo

AKTUALNO