Volvo uvaja storitev, ko spletni nakup pride do vašega avtomobila

  • 24.02.2014
  • Uredništvo
#
V revolucionarnem tehnološkem koraku za avtomobilsko industrijo je Volvo Cars demonstriral prvo dostavo hrane do avtomobila in s tem novo obliko storitev »Roam Delivery«. Storitev, ki bo prikazana na sejmu Mobile World Congress v Barceloni, bo uporabnikom omogočala dostavo nakupa do avtomobila, kjerkoli bodo. 
 
Volvova nova tehnologija digitalnih ključev bo voznikom omogočala, da svoj avto navedejo kot naslov za dostavo pri naročanju preko spleta. Preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika bo lastnik obveščen o želenem času dostave ali prevzetju paketa.
 
Po sprejetju predvidene dostave lastnik avtomobila izda digitalni ključ, nato pa lahko sledi, kdaj je avto odprt in kdaj nazaj zaklenjen. Digitalni ključ po izvedeni dostavi ali prevzetju paketa preneha obstajati. Sistem je osnovan na funkcionalnosti telematične aplikacije Volvo On Call, ki med drugim omogoča oddaljeni vklop gretja ali hlajenja v avtu in vpogled v količino goriva ter položaj vozila preko mobilnega telefona.
 
volvo-uvaja-storitev-ko-spletni-nakup-pride-do-vasega-avtomobila-1393227620
 
S povezanimi storitvami, kot je 'Roam Delivery', bo avto prihodnosti več kot le prevozno sredstvo. V začetku letošnjega leta je Volvo Cars predstavil Sensus Connect, vgrajeno doživetje navigacije in infotainmenta. Strateško partnerstvo s podjetjem Ericsson gradi na ideji spletne skupnosti in raziskuje potrošniške koncepte okoli 'oblaka povezanih vozil' (Connected Vehicle Cloud), ki bo revolucioniral doživetje vožnje v prihodnjih letih. 
 
Prihranek časa in zmanjševanje stresa
 
V lanskem letu je 60 % ljudi, ki so nakupovali preko spleta, imelo težave pri dostavi svojih naročil. Raziskave so pokazale, da so ljudje po celem svetu v vsakdanjem življenju vedno bolj pod vplivom stresa. Poročilo, ki ga je izdala Future Foundation, razkriva, da se je v letu 2011 v vseh preučevanih državah povečalo število odgovorov 'Pogosto sem v časovni stiski', v primerjavi z letom 2010.
 
Dostave neposredno v avto z uporabo storitve 'Roam Delivery' so le en primer, kako Volvo Cars raziskuje potencial povezanih avtomobilov za ustvarjanje rešitev, ki stremijo k poenostavljanju vsakodnevnega življenja. Pilotni program je med drugim pokazal, da je za 92 % ljudi dostava v njihov avto bolj praktična od dostave na dom.
  • Vir: http://Volvo
  • Foto: http://Volvo

AKTUALNO