Volkswagnova študija golfa GTI

  • 26.09.2012
  • Žane Kurent
#

Prihodnjo pomlad bodo poleg cvetlic začeli cveteti na cestah tudi prvi volkswagnovi golfi GTI, ki bodo izhajali iz sedme generacije priljubljenega ljudskega vozila. Ta trenutek si lahko ogledate prve konceptne fotografije novega golfa GTI, ki pa se bistveno ne bo razlikoval od proizvodnje različice.

Smiselnost močnejšega paketa?

Njegovo srce je 2,0-litrski TFSI turbo motor s 164 kW (220 KM) moči, toda pri Volkswagnu pravijo, da bodo ponudili tudi paket z 10 "konji" več. Navora bo 350 Nm, poraba pa se bo gibala okoli 6,6 litrov na 100 kilometrov. Če ostanemo še pri številkah: pospešek do 100 km/h bo opravil v 6,6 sekundah, končna hitrost pa znaša 246 km/h. Omenjeni paket pa bo pripomogel k boljšem pospešku za 0,1 sekunde in maksimalno hitrost zvišal za 4 km/h. Vratolomno!

Kar se tiče oblikovanja ima novi golf GTI spremenjen odbijač in nad njim potegnjeno znamenito rdečo črto, ki simbolizira GTI različico. Zadaj sta vidni dve kromirani izpušni cevi in LED zadnje luči. V primerjavi z običajno različico golfa 7, bo GTI nižji za 15 mm in opremljen z boljšimi zavorami ter s 17" ali 18" litimi platišči. Novost bo tudi elektronska zapora diferenciala, ki bo dovoljevala višje hitrosti v zavojih.

GALERIJA

  • Vir: http://Volkswagen
  • Foto: http://Volkswagen

AKTUALNO