Volkswagen Tiguan - Predstavitev in cene novega modela

  • 19.05.2016
  • Anže Berlič
#

Volkswagen Tiguan za to nemško podjetje predstavlja prodajno uspešnico, kar tudi ni presenetljivo, saj je SUV segment v največjem porastu med vsemi karoserijskimi oblikami avtomobilov, v Sloveniji je med njimi kar četrtina prodanih vozil, Tiguan pa je med njimi najbolj konkurenčen. V svetovnem merilu je bilo prodanih že več kot 2,8 milijona primerkov, z novim modelom pa se bo ta številka zagotovo še občutno povečala.

volkswagen-tiguan-predstavitev-in-cene-novega-modela-1463667855

Novinca se ponaša z ostro in visoko bočno linija, ki vodi vse do zadnjih luči, katere je mogoče naročiti tudi s 3D učinkom. Prednji del podarja vtis moči in suverenosti, vse to po zaslugi mreže hladilnika in projekcijskih LED žarometov, ki so na voljo od Highline opreme dalje. V dolžino je zrasel za 60mm, medosna razdalja se je povečala za 80mm, kar posledično ustvari kratke previse spredaj in zadaj, s tem pa doda avtomobilu še bolj športen karakter. Za nakladanje v prtljažni prostor je razveseljiva novica, da je nakladalni rob sedaj nižji za 50mm. Prednji odbijač je na voljo v dveh različicah, prvi za cestno uporabo in drugi za tiste, ki bi si želeli bolj terenski videz vozila. Novega Tiguana bi tako lahko opisali kot večjega, širšega, z avtentičnim dizajnom, ki izžareva kompaktnega športnega terenca.

volkswagen-tiguan-predstavitev-in-cene-novega-modela-1463667851

V notranjosti so vidne jasno začrtane linije, osrednja armaturna plošča pa je rahlo obrnjena proti vozniku, tako da lahko ta nemoteno upravlja z vsemi sistemi v avtomobilu. Materiali so kakovostni in prijetni na dotik, sredinska konzola pa je tokrat postavljena višje in je tako prestavna ročica vozniku bolj pri roku, kar je v primerjavi s predhodnikom zelo dobrodošla sprememba. Nivoji opreme so trije, začetni Trendline, srednje opremljeni Comfortline in še najbolj ekskluziven Highline. Kupci lahko izbirajo med 10 različnimi litimi platišči v velikosti od 17 pa vse do 20 palcev. Barvo karoserije lahko izbiramo med petimi, avtomobil pa lahko dodatno obogatimo z R-Line paketom. Udobje v novem Tiguano se želi kar se da približati tistemu iz limuzin in avtomobilom iz višjega cenovnega razreda, tako da niti ni presenetljivo, da je sedaj na voljo električno odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat. Notranjost je sedaj tudi bolj prilagodljiva, saj imajo potniki na zadnji klopi več prostora, to je mogoče premikati nazaj in naprej, s tem pa potniki pridobijo 30mm dodatnega prostora za kolena na zadnjih sedežih. Prtljažni prostor ponuja od 520 pa vse do 1655l prostora.

volkswagen-tiguan-predstavitev-in-cene-novega-modela-1463667860

volkswagen-tiguan-predstavitev-in-cene-novega-modela-1463667861

Vlečna moč Tiguana znaša 2500 kilogramov, s čimer se v tem razredu ne more kosati noben izmed konkurentov. Na voljo so štirje bencinski agregati, kateri imajo razpon moči od 92 kW (125 KM), 1.4 TSI, pa do 162 kW (220 KM) pri različici z dvolitrskim TSI agregatom in 4MOTION štirikolesnim pogonom. Dizelskih motorjev je na voljo kar pet, vsi so dvolitrski, njihova moča pa sega od 85 kW (115 KM) do 176 kW (240 KM). Močnejše različice so na voljo s sedem stopenjskim DSG menjalnikom in 4MOTION pogonom, pri katerem je moč izbirati med štirimi različnimi načini vožnje. Poleg kopice varnostnih in asistenčnih sistemov gre zagotovo omeniti Head-up-Display, mestno funkcijo zaviranja v sili, aktivno prepoznavanje pešcev, prikazovanje obremenitve vlečne kljuke, asistent za vožnjo z prikolico in še kaj bi se našlo. 

volkswagen-tiguan-predstavitev-in-cene-novega-modela-1463667852

Cenovni razpon novega Tiguana sega od 23.983 EUR za opremo Trendline in 1,4 litrskim TSI bencinskim agregatom. Najvišje rangirani, z 2,0 litrskim dizelskim agregatom, Highline nivojem opreme, štirikolesnim pogonom in DSG menjalnikom pa stane 41.436 EUR.

GALERIJA

  • Vir: http://Volkswagen

AKTUALNO