Volkswagen polo: predstavitev in cena

  • 29.05.2014
  • Žane Kurent
#

Volkswagen polo je eden najbolje prodajanih kompaktnih modelov na svetu, zato so spremembe, ki jih naredijo oblikovalci minimalne, saj ne želijo ničesar prepustiti naključju. Enako je ob letošnji prenovi, kjer je bilo storjeno zgolj tisto, kar je najbolj pomembno.

Volkswagen polo: izdelanih že več kot 14 milijonov

Oblikovno se volkswagen polo ni dosti spremenil. Sprememnjena je maska z večjimi odprtinami za zajem zraka in s kromiranimi obrobami. Nove so luči z meglenko, dnevne luči in prilagodljive luči za osvetlitev ovinka. LED žarometi bodo na voljo od novembra 2014 naprej. Rahlo sprememenjen je tudi zadek vozila: oglato oblikovan zadnji odbijač in spremenjene zadnje luči.

Volkswagen polo: nova oblazinjenje sedežev

Hvalimo oblikovne popravke v notranjosti. Potniška kabina je še bolj prijetna, saj nam delo olajša enostavna, pregledna in moderno oblikovana klimatska naprava in nov volan. Za najnovejšo generacijo pola so na voljo povsem novi multimedijski in radijski sistemi. Nova je tudi funkcija MirrorLink, ki omogoča povezavo z mobilnim telefonom, prikaz določenih aplikacij z mobilnika na zaslonu multimedijske enote, glasovno upravljanje... Cena MirrorLinka je 170 evrov. Trenutna pomankljivost sistema je ta, da se lahko z njim povežemo samo z aparati Samsung S5, HTC in Sony Xperia. Zanimivost: določene aplikacije delujejo samo do hitrosti 6 km/h in se zaradi varnosti nato izključijo.

volkswagen-polo-predstavitev-in-cena-1401349765

Volkswagen polo se predstavlja s prenovljeno motorno paleto. Vsi motorji namereč izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa EU6. Povsem nov motor pričakujemo jeseni, ko bo volkswagen ponudil 1,0-litrski trivaljnik podprt s turbinskim polnilnikom. Imel bo 70 kW (95 KM) in povprečno porabil 4,2 litra na 100 kilometrov. Kasneje se ponudbi priključi še polo GTI.

GALERIJA

Cena volkswagen pola se začnejo pri 12.218 evrih in končajo pri 19.022 evrih. Priporočamo volkswagen pola z 1,2-litrskim (66 kW / 90 KM) TSI motorjem z Bluemotion tehnologijo in s paketom opreme Comfortline, ki vas bo z vsemi popusti prišel najmanj 12.212 evrov. Del opreme je avtoamtska klimatska naprava, sistem start/stop, usnjen volan, dnevne luči...

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO