V Sloveniji: renault clio grandtour

  • 29.03.2013
  • Žane Kurent
#

Uvod za renault clio grandtour smo napisali že pred časom, ko so ga Francozi s ponosom pokazali širšemu občinstvu, se je sedaj predstavil še posebej za Slovence. Mi ga kupujemo najraje, kar dokazujejo odlični prodajni rezultati.

Oznaka motorja Tehnični podatki
1,2 16V (bencin) 54 kW / 75 KM / 127 g/km CO2 / 5,5 l/100 km
Energy TCe 90 Start&Stop (bencin) 66 kW / 90 KM / 105 g/km CO2 / 4,5 l/100 km
TCe 120 (bencin) - kmalu 89 kW / 120 KM
dCi 75 (dizel) 55 kW / 75 KM / 95 g/km CO2 / 3,6 l/100 km
Energy dCi 90 Start&Stop (lahko v kombinaciji z avt. EDC menjalnikom) (dizel) 66 kW / 90 KM / 93 g/km CO2 / 3,6 l/100 km

Novi renault clio grandtour se precej razlikuje od dosedanjih karavanskih poskusov podaljševanja kombi-limuzin. Najlažje je seveda predelati petvratno različico, toda s četrto generacijo renault clia, se je miselnost spremenila. Oblikovalec clia grandtoura, Yohann Ory, je dejal, da so clia že od samega začetka načrtovali v dveh oblikah. Njegova oblikovalska zgodba je nastajala ločeno, kar smo nedvomno ugotovili na lastne oči.

Da novi renault clio grandtour ni praktična škatla, dokazuje zapeljiva linija, ki se kupejevsko zaključuje v zadku, brez ostrih potez in prelomnic, prednost ima gladka ter tekoča linija. Clio grandtour je iz oblikovnega oblika fantastično zamišljen, kot naprimer črni stebrički, ki v kombinaciji s temnejšimi stekli ustvarijo na videz enovito zasteklitev ter tako še bolj poudarijo bočno linijo.

A lepota ni vse. Pri karavanu, oziroma kot mu lepše rečejo pri Renaultu, »shooting brake« (karavan-kupe), je pomembna njegova notranjost in prostornost. Prtljažni prostor je velik 443 litrov, ki pa se lahko ob zloženimi zadnjimi sedeži poveča na 1380 litrov. Hvalimo tudi sovoznikov sedež s preklopnim naslonom. Skupaj z ravnim dnom omogoča prevoz daljših predmetov do dolžine 2,48 metra. Ikea, prihajamo po omaro!

Pametni telefoni. Pametni renault clio.

Novost, ki prihaja skupaj z novim renault cliom grandtour je multimedijska naprava R-link. Na seznmu dodatne opreme jo boste našli za ceno 390 evrov in pride v kompletu s 18 centimetrskim zaslonom na dotik. Kaj je posebnost tega vmesnika? Aplikacije!

V dobi pametnih mobilnikov se vsakodnevno srečujemo z novimi in novimi aplikacijami. Renaultov R-link jih bo imel v začetni fazi uporabe v R-link trgovini več kot 50. Najbolj osnovne in prednaložene so za pregledovanje in pošiljanje e-pošte, R-link Tweet, vremenska napoved in Renault pomoč. Kasneje bo aplikacij še več kot so za spremljanje cen goriva po svetu, dnevni horoskop, novice in popotniške igre. Uporaba tovrstnih storitev bo prvo leto brezplačna, za prihodnje, pa slovenski uvoznik meni, da se bo cena gibala do 30 evrov letno.

anketa

Renault clio grandtour stane samo 700 evrov. Doplačila, seveda. Maloprodajna cena osnovnega modela tako znaša 11.690 evrov. Ob nakupu se pozanimajte tudi o zavarovanju za 99 evrov!

GALERIJA

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO