V Sloveniji: nissan note

  • 24.10.2013
  • Andrej Jama
#

Napredna in vsakomur dostopna tehnologija, dinamičen dizajn in najvišja raven pozornosti do podrobnosti so ključne lastnosti, ki označujejo novi Nissan Note. Novi Note je začetek vznemirljivega novega vala Nissanovih izdelkov in je bil zasnovan ter konstruiran kot prihajajoč drzen tekmec med vozili segmenta B.

Drzen dizajn

Novi model Note z energičnim dizajnom, ki je obenem eleganten in uporaben, je navdihnil nagrajeni konceptni avtomobil z imenom Invitation, prvič predstavljen na Avtomobilskem salonu v Ženevi 2012. 

Domiselna razporeditev v notranjosti je vedno bila odlika, značilna za model Note. Nova različica nadaljuje to tradicijo in ohranja ugled zahvaljujoč še prostornejši potniški kabini, večjemu prtljažniku in še več lastnostim ter funkcijam za voznike z družinami. Poleg tega lastnikom nudi več udobja, višjo raven opreme, nove tehnologije pri vozilih tega razreda ter bolj prefinjeno vozno okolje. 

Around View Monitor je zdaj prvič na voljo tudi v vozilih segmenta B

Z modelom Note je zdaj prvič predstavljen tudi Nissanov sistem Safety Shield. Predstavlja kombinacijo treh inovativnih varnostnih funkcij, medsebojno povezanih za zagotavljanje izjemne preglednosti in zaščite za potnike. Skupaj s sistemom Around View Monitor (AVM) je v segmentu majhnih avtomobilov zdaj prvič na voljo neprekosljiva tehnologija za izboljšanje preglednosti. 

GALERIJA

Vsi motorji so serijsko opremljeni s sistemom Stop/start

Oba nova bencinska motorja s po tremi valji in dvanajstimi ventili v modelu Note imata prostornino 1198 kubičnih centimetrov in sta lahka, kompaktna in izjemno učinkovita. Osnovni 1,2-litrski motor zagotavlja 80 KM moči pri 6000 vrt/min in 110 Nm navora pri 4000 vrt/min. To zagotavlja porabo, ki pri kombiniranem voznem ciklu znaša le 4,7 l na 100 km, vrednosti emisij CO2 pa 109 g/km.

Paleto motorjev novega modela Note zaključuje štirivaljni 1,5-litrski turbodizelski motor dCi. Ta motor z močjo 90 KM, ki je bil razvit v sodelovanju med Renaultom in Nissanom, oddaja samo 95 g/km emisij CO2, njegova skupna poraba goriva pa je 3,6 l na 100 km.

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO