V Sloveniji: kia pro_cee'd in pro_ceed GT

  • 12.09.2013
  • Žane Kurent
#

Menimo, da kie pro_cee'd ni potrebno posebej predstavljati. Trivratna Kia je osvojila srca in denarnico številnih Slovencev, saj se je za novo generacijo, ki je prišla pred poletjem, odločilo že več sto kupcev. Atraktivna oblika, varčni motorji in 7-letna garancija prepriča marsikoga, a ščepec pikantnosti Kii vseeno manjka. To so spoznali tudi sami, zato so že pred časom izdelali posebneža z imenom soul in pot posebnežev nadaljevali s pro_cee'dom GT, ki smo ga spoznali danes.

Pro_ceed GT je prvi Kiin športni avtomobil z največ konji pod pokrovom. Kvalitetnemu in preverjenemu 1,6-litrskemu agregatu GDI so namenili turbo polnilnik, s pomočjo katerega je GT v trenutku prejel  51% več moči (150 kW/204 KM) in 62 odstotni prirastek navora (265 Nm). Na asfaltu se to pozna v 7,7 sekundnem pospešku do 100 km/h in z največjo hitrostjo 230 km/h. Inženirji so nekaj sprememb namenili tudi podvozju. Vzmeti so spredaj in zadaj ojačane za 10%, zadnji stabilizatorji pa so debelejši 18 do 19 mm. Zaradi teh novosti so Kiini tehniki poskrbeli za manjši vpliv podkrmarjenja in nagibanja karoserije.

v-sloveniji-kia-pro-cee-d-in-pro-ceed-gt-1379016633

A kljub napredku v smer športnosti, je pro_ceed GT še vedno udoben mestni avtomobil. Ne spada v razred R-jev, ST-jev in RS-ev. Najbolje se počuti na običajnih cestah, kjer lahko za nekaj sekund pospeši, v upanju, da bi ga modri angeli spregledali. To je teren, kjer bo pro_ceed GT resnično užival, kot njegov voznik, ki bo sedel v vrhunskih RECARO sedežih v kombinaciji usnja in semiša.

v-sloveniji-kia-pro-cee-d-in-pro-ceed-gt-1379016640

Za konec še nekaj o ceni. Maloprodajna cena znaša 27.450 evrov, a naj opomnimo, da za osnovno ceno prejmete vse kar lahko. No, proti doplačilu vam preostane zgolj še zaslon na dotik z navigacijskim sistemom, posebna biserna bela barva ali kovinska barva. Se splača? Tisti, ki cenite boljše opremljen vozil in ne stavite toliko na športnost in dirkaške karakteristike, potem se splača zapeljati.

GALERIJA

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO