V novi preobleki tudi porsche cayman

  • 29.11.2012
  • Žane Kurent
#

Porsche se počasi bliža dnevu, ko bo z novo obliko osvežil vse svoje izvedenke. Zadnji model, ki še ni doživel prenove je porsche cayman. Tako kot porsche boxter, je tudi cayman deležen trenutnega porschejevega oblikovalskega jezika, ki se kaže v poziciji meglenk, integriranemu spojlerju in v sami obliki posameznih delov avtomobila.

Kakovostna notranjost

Tako kot njegovi bratje, je tudi porsche cayman povzel njihovo notranjost, ki je obogatena s kakovostnimi in premium materiali. V "pilotski" kabini je moč imeti pri roki še številna najmodernejša pomagala kot je aktivni tempomat, sistem zagona avtomobila brez ključa in audio sistem Burmester.

Na voljo bosta dva motorja

Vstopni model cayman poganja 2,7-litrski šestvaljnik, ki razvije 202 kW (275 KM) moči. Pospešek do 100 km/h traja vsega 5,4 sekunde, medtem ko je najvišja hitrost 266 km/h. Različa cayman S je na drugi strani "napihnjena" s 3,4-litrskim agregatom z močjo 239 kW (325 KM). Pospešek temu primerno hitrejši - 4,7 sekunde kot tudi maksimalna hitrost: 283 km/h.

Ker nam je avtomobil všeč, ne bomo pustili, da se Porscheju posmehujete zaradi podatka o povprečni porabi goriva. Ali pač. Poraba caymana z manjšim motorjem bi lahko bila celo manjša od osmih litrov. (Če smo natančni, podatek o porabi goriva izračuna evropski oddelek za regulative v avtomobilizmu.)

Novi porsche cayman bo svojo evropsko pot pričel meseca marca z osnovno ceno 51.385 evrov (cena za Nemčijo z 19% davkom). Za caymana S pripravite 64.118 evrov.

GALERIJA

  • Vir: http://Porsche
  • Foto: http://Porsche

AKTUALNO