V Evropo prihaja športni terenec ford edge

  • 30.06.2014
  • Uredništvo
#

Elegantni povsem novi športni terenec Ford Edge bo Fordu pomagal doseči večji delež v hitro rastočem segmentu SUV-jev, ki se je v zadnjih petih letih več kot podvojil.

Ford je danes prvič predstavil proizvodno različico povsem novega prostornega in dovršenega velikega športnega terenca Ford Edge, ki bo naprodaj leta 2015, ko bo dopolnil paleto Fordovih SUV-jev v Evropi, v kateri sta že danes na voljo dva nova SUV-ja, srednje velika Ford Kuga in manjši EcoSport.

v-evropo-prihaja-sportni-terenec-ford-edge-1404165667

Povsem novi Edge je izdelan na osnovi Fordove globalne platforme segmenta CD, razvili pa so ga v skladu s povečanim svetovnim povpraševanjem po SUV-jih in željami uporabnikov iz vseh delov sveta. Edge je pomagal preoblikovati definicijo običajnega SUV-ja v avtomobilski panogi v ZDA, z rekordno prodajo v letu 2013 pa je utrdil svoj položaj najbolje prodajanega vozila v tem segmentu.

“V naslednjih petih letih bomo izkoristili rast v avtomobilski panogi in svojo prodajo športnih terencev v Evropi več kot potrojili,” je povedal de Waard. “Kuga ima več kupcev kot kadarkoli doslej, EcoSport vzbuja velika pričakovanja in ko se jima bo pridružil še Edge, bomo v naših prodajnih salonih ponujali popolno družino izjemno oblikovanih športnih terencev z vrhunsko tehnologijo, dovršenimi funkcijami in odlično zmogljivostjo.”

GALERIJA

  • Vir: http://Ford
  • Foto: http://Ford

AKTUALNO