V Detroitu predstavili novega mercedes benza CLA

  • 14.01.2013
  • Žane Kurent
#

V Detroitu je danes potekala svetovna premiera novega mercedes benza razreda CLA. "Baby CLS" kot so ga poimenovali številni, je nova mercedesova limuzina, narejena po vzoru razreda A in že omenjenega CLS-a. Od zadnjega je prejela elegantno silhueto kupejevskega izgleda. Za razliko od slednjega meri CLA v dolžino 4,63 metra, 1,77 v širino in 1,44 metra v višino. Zaradi oblike s katero se ponaša je vredno omeniti tudi nadpovprečni aerodinamični koeficient - 0,23.

Toda poleg razreda CLA vstopa v bitko še nekaj drugih vozil. Prva je vsem znana volkswagen jetta in njena "kupe" različica golf CC. Potencialni kupci pa bodo glave obračali še za limuzinsko različico audija A3 in štiri vratno BMW serijo 1, na katero računamo v letu 2015.

Pričakujte CLA45 AMG z 246 kW (335 KM)

Na seznamu motorjev boste najprej opazili 1,6-litrski (120 KM) bencinski agregat, ki so ga Nemci razvili z Renaultom. Turbo polnjen bo 2,0-litrski bencinar z 208 KM in 2,1-litrski dizel z 168 KM moči. Vsi motorji bodo moč prenašali na prednji kolesni pogon, razen seveda štirikolesnega pogona 4MATIC z uporabo Haldex sklopke. Serijski menjalnik bo 6-stopenjski ročni, proti doplačilu pa 7-stopenjski avtomatski z dvojno sklopko.

Cena mercedes benza CLA se bo v Veliki Britaniji gibala od 30 tisočakov naprej. Prve modele pa lahko pričakujemo šele, ko se bomo vrnili s poletnih počitnic.

GALERIJA

  • Vir: http://Mercedes-Benz
  • Foto: http://Mercedes-Benz

AKTUALNO