Usodna strast - prva slovenska knjiga o reliju

  • 07.01.2013
  • Žane Kurent
#

Gregor Pavšič je dolgoletni avtomobilistični novinar, ki je največji del posvetil športnemu avtomobilizmu in reliju. V sklopu svojega dela je obiskal preko 200 domačih avtomobilističnih dirk, prisoten pa je bil tudi na vseh najpomembnejših relijih svetovnega prvenstva. Tam je opravil številne ekskluzivne pogovore in reportaže o največjih imenih svetovnega relija, ki so bili osnova za pripravo knjige Usodna strast.

Knjiga izpostavi človeka, njegove občutke in psihološko raven dirkanja ter na drugi strani enači profesionalne dirkače in zasebnike, kakršna sta bila nekoč Slovenca Pušnik in Freyer. Ne zaradi pogojev za dirkanje in tehnološko-logistične podpore, temveč hrepenenja, ki je vse te dirkače na reli sploh privabilo.

Knjiga Usodna strast bo s tistimi navdušenci, ki so jo v prejšnjem mesecu že dobili v svojo last, odpotovala tudi na letošnji reli Monte Carlo. Kot je dejal eden izmed bralcev, bodo njene vrstice na 308 straneh idealna popotnica ob čakanju na štart nočne hitrostne preizkušnje prek Col de Turinija.

Knjigo je mogoče naročiti prek spletne strani www.usodnastrast.si, ob tem pa knjiga prihaja tudi v večje knjigarne DZS, Mladinska knjiga in na Petrolove bencinske servise.

  • Vir: http://www.usodnastrast.si/
  • Foto: http://www.usodnastrast.si/

AKTUALNO