Uradna najava BMW serije 3 GT

  • 06.02.2013
  • Žane Kurent
#

Včeraj smo na Avto Areni ugotavljali, ali je fotografija BMW serije 3 GT, ki smo jo imeli pred nosom, avtentična. Odgovora še nimamo, toda imamo nov paket fotografij, na katerih je resnično nova serija 3 GT.

Precej bolj praktična zaradi povzdvignjenega prtljažnika (in zato manj atraktivna), bo nova serija 3 GT prvič pred očmi javnosti predstavljena na Ženevskem salonu prihodnji mesec. S tem modelom BMW nadaljuje trend, ki ga je pred leti ustvaril z BMW-jem serije 5 GT.

Večji od serije 3 touring

BMW serije 3 gran tourismo je v primerjavi s karavnsko različico daljši za 200 mm, ima 110 milimetrov daljšo medosno razdaljo in je za 81 milimetrov višji. Prtljažni prostor prav tako odraža povečanje dimenzije avtomobila, saj je 520 litrov prostornine za 25 litrov večje kot pri BMW serije 3 touring.

"Trojka" GT si bo motorno paleto delila z običajno izvedenko in bo na voljo tako s pogonom na zadnji kolesni par kot na vsa štiri kolesa. BMW pravi, da bo s prihodom tega modela, tudi sedenje pozicionirano nekoliko višje. Novo pri BMW-ju je tudi aktiven zadnji spojler, ki zmanjšuje vzgon med vožnjo.

GALERIJA

  • Vir: http://BMW
  • Foto: http://BMW

AKTUALNO