Trideset let majhne opel corse

  • 04.09.2012
  • Žane Kurent
#

Tridesetega avgusta je nemški Opel praznoval 30-letnico, do pred kratkim še najmanjšega v svoji družini, opel corse. Prva generacija je na svet pokukala leta 1982 v tovarni Figueruelas v Zaragozi v Španiji, ki je za Opel izdelala prvi manjši mestni avtomobil. Do tega leta je bil predstavnik vstopnega modela opel kadett.

V tridesetih letih predstavili štiri generacije

Corsa je z 12 milijoni prodanimi avtomobili najbolj priljubljen Oplov avtomobil. Zaradi povečane prodaje so leta 1993 začeli corso izdelovati tudi v tovarni Eisenachu v Nemčiji, ki jih je do danes izdelala 2,5 milijonov.

Od leta 1982 je imela corsa pomembno vlogo na evropskem trgu. V segmentu majhnih avtomobilov je predstavljala ostro konkurenco, ki se je nenehno dopolnjevala in pomlajevala z novimi modeli, tehnologijami in vse bolj personaliziranimi različicami. Na voljo je v dveh izvedbah - trivratna različica kupe sloga in družinam prijazna s petimi vrati.

Corsa dosega nekaj manj kot 30 odstotkov Oplove prodaje in je drugi najuspešnejši avtomobil znamke, malenkost za astro. V svojem B segmentu zaseda v Sloveniji zavidljivo tretje mesto po prodajni uspešnosti.

  • Vir: http://Opel
  • Foto: http://Opel

AKTUALNO