Toyota v New Yorku uradno razkrila highlanderja

  • 28.03.2013
  • Andrej Jama
#

Toyota je na newyorškem mednarodnem avtomobilskem sejmu uradno razkrila highlander 2014.

Nova obika naj bi izžarevala prefinjenost in moč ter se je odmaknila od konzervativne oblike predhodnika. Trapezoidna rešetka bo verjetno dvignila nekaj prahu in nova maska verjetno ne bo všeč prav vsakomur. Preoblikovani so tudi odbijači in zadnje luči ovite na bok. Model ima dodan spojler in lita platišča.

Notranjost je podobna kot pri ostalih novejših toyotinih modelih, recimo RAV4, opremljena z armaturno ploščo na dotik, zaključki v lažnem lesu in satenastimi poudarki, informacisjkim ekranom in Entune infotainment sistemom. Možno je izbrati tudi usnjene sedeže, sistem za zabavo potnikov na zadnjih sedežih in JBL avdio sistem.

GALERIJA

Za udobje potnikov je poskrbljeno z omiljenjem hrupa in tresljajev. To so dosegli s hidravličnim vzmetenjem motorja, dodatnimi zvočno-izolativnimi materiali in akustičnim vetrobranskim steklom.

Na voljo so tri različice motorja: 2,7-litrski štirivaljni ter 3,5- in hibridni 3,5-litrski V6. Podrobnosti o motorjih niso bile razkrite, znano pa je, da imata klasična motroja šeststopenjski avtomatski menjalnik, hibrid pa brezstopenjskega.

Model s štiricilindričnim motorjem ima izključni pogon na sprednjih kolesih, medtem ko lahko pri V6 izberemo tudi štirikolesnega. Hibrid ima izključno štirikolesni pogon.

Predvidoma se bo toyota highlander 2014 začel prodajati v začetku naslednjega leta.

  • Vir: http://Worldcarfans
  • Foto: http://Worldcarfans

AKTUALNO