Toyota in lexus želita vse rabljene baterije nazaj!

  • 09.02.2015
  • Uredništvo
#

Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode. V družbi TME imajo večletne izkušnje z internim zbiranjem v sodelovanju s prodajalci/serviserji toyotinih in lexusovih vozil prek mehanizma obratne logistike. Prodajalci toyotinih in lexusovih vozil prejmejo novo hibridno baterijo v zameno za staro baterijo, s čimer se v povprečju zbere 91 % rabljenih baterij.

Zdaj si družba TME prizadeva, da bi precej povečala količino zbranih rabljenih hibridnih baterij. Zadali so si težko dosegljiv cilj 100 % zbranih baterij, ki bi ga dosegli s pomočjo lastne mreže in pooblaščenih delavnic za razgradnjo izrabljenih vozil po vsej Evropi.

toyota-in-lexus-zelita-vse-rabljene-baterije-nazaj-1423517555

Dogovor od recikliranju baterij podaljšan do marca 2018

Steve Hope, generalni direktor za okoljske zadeve pri družbi TME, pove: »Ko se naše stranke odločijo za nakup hibridnega avtomobila, že vedo, da lahko pričakujejo izjemno majhno porabo goriva, brezskrbno vozniško doživetje in zanesljiv avto. To je samo dodaten razlog za nakup hibrida. Kupcem zagotavljamo, da je njihov avto skozi celoten življenjski krog izjemno prijazen okolju, kar je le še eden od dobrih razlogov, da se kupci zaljubijo v hibridni avto.«

  • Vir: http://Toyota Motor Europe
  • Foto: http://Toyota Motor Europe

AKTUALNO