Toyota auris 1,4 D-4D

  • 12.02.2013
  • Žane Kurent
#
Toyota z novim aurisom vzbuja občutek zaupanja in zanesljivosti.

Čeprav Toyota z novo generacijo aurisa stavi predvsem na hibriden pogon, smo v roke prejeli dizelsko različico z 1,4-litrskim motorjem. Morda za nekatere šibka prostornina, toda 66 kW (90 KM) je prav lepo poskočnih. Tudi testna poraba ni razočarala. Potovalni računalnik nam je nameril 5,8 litrov na 100 kilometrov.

toyota-auris-1-4-d-4d-1360658623

Manjši aerodinamični količnik

Če je prva generacija toyote aurisa narejena z mislijo kupcu ponuditi zanesljiv avtomobil in nič več drugega, so v drugem poskusu Japonci naredili korak naprej. Ni zgolj še en zdolgočasen kos »pleha« na cesti, temveč se ga zaradi vpadljive oblike vsekakor opazi. Namrščen zadek, športna maska in morda za odtenek dolgočasna stranska linija. Hm, sem napisal športna? Že res, da drugo generacijo aurisa ne boste podili po dirkališču, temveč ga boste uporabljali v praktične namene, so se pri Toyoti kljub temu izredno potrudili pri načrtovanju vozne dinamike. Po vzoru njihovega tehnično najbolj izpiljenega športnika, toyoto GT86, je tudi auris povzel nekaj te prvovrstne dinamike. Podvozje je nižje, težišče in sedišče pravtako in vzmetenje je postalo mehkejše, ki pa se ga ne občuti - uporabljen je zgolj za protiutež nižjega težišča. Udobje in zanesljivost med vožnjo čez ovinke je moč občutiti.

toyota-auris-1-4-d-4d-1360658612

Kompaktna notranjost

Notranjost novega aurisa je oblikovana precej špartansko. Brez modernih potez, toda tisto kar jo razlikuje od ostalih, so stikala na logičnih mestih. Dolgega privajanja na komponente v novem aurisu ne bo, saj so tipke tam, kjer to pričakujemo.  Ob pogledu na armaturo se mi je zdelo, da so jo oblikovalci ustvarili na način, kar imamo – tisto uporabi. Potem, ko so namestili zračnike, je ostalo še nekaj centimetrov prostora in tja »porinili« digitalno uro, ki niti sučajno ne izgleda trendovsko, temveč zastarelo.

V poplavi številnih zaslonov na dotik lahko nadvse pohvalimo slednjega, saj deluje prepričjivo in hitro. Ni lepšega kot to, da se zaslon nemudoma odzove na naše dotike. Si predstavljate, da se svojega partnerja nežno dotaknete, svoje občutke pa bi izrazil šele nekaj sekund kasneje? Tudi bluetooth povezava z mobilnikom deluje zgledno in tisto kar po večini pogrešamo pri drugih avtomobilih, auris ima – zadostno mero odlagalnih površin.

Prostornost vozila v potniškem delu je zadovoljiva kot tudi kapaciteta prtljažnega dela, ki je s 360 litri povsem primerljiv v svojem segmentu.

toyota-auris-1-4-d-4d-1360658628

Poskočen dizel z ugodno porabo

1,4-litrski dizelski auris je odličen za vse, ki želite nižjo porab, poskočnost in zanesljivost. Edino kar smo izredno pogrešali je tempomat, ki ga v kombinaciji s tem motorjem ni moč dobiti. Veseli nas odlično nastavljena prestavna razmerja 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Do takšnega spoznanja smo prišli šele, ko smo se končno navadili, da v šesti nimamo kaj početi na naši standardni trasi. Vsakič, ko smo zaradi varčnosti pri okoli 90 km/h prestavili v 6. prestavo, nam je indikator prestavljanja namignil, naj se vrnimo v peto. Toyotini inženirji so končno prestavo namenili zgolj in izključno avtocesti, ki pa je zaradi dolžine, tudi pri višjih hitrostih v coni nižjih vrtljajev.

toyota-auris-1-4-d-4d-1360658624

Toyota auris style 1,4 D-4D 66 kW CO2: 112 g/km (dizel)
Osnovna oprema: samodejna klimatska napra s protiprašnim filtrom, radio CD MP3, USB, upravljanje audio naprave na volanu, potovalni računalnik, 16" lita platišča, LED dnevne luči, 6-stopenjski ročni menjalnik, zaslon občutljiv na dotik, v usnje odeta volanski obroč in prestavna ročica, Bluetooth povezava, kamera za pomoč pri vzratni vožnji, dvojno dno prtljažnega prostora

Dodatna oprema: kovinska barva (450 EUR)

Cena osnovne različice: 14.900 EUR (toyota auris terra 1,33)
Osnovna cena testnega vozila: 18.290 EUR (toyota auris style 1,4 D-4D)

Cena testnega vozila z dodatno opremo: 18.740 EUR

GALERIJA

AKTUALNO