Teslina super polnilnica odslej tudi v Ljubljani

  • 28.07.2014
  • Žane Kurent
#

Tesla Motors uspešno nadaljuje z razvojom in izdelavo električnih vozil, pospešeno pa se loteva tudi postavitve mreže super hitrih polnilnic po celem svetu. Teh je v Evropi sedaj 42 in ena od teh je v Ljubljani, natančneje na parkirišču bivšega hotela Mons, ki je sedaj v lasti Four Points by Sheraton.

Elon Musk napoveduje električni avtomobil z 800 kilometrov dosega

Na voljo je šest polnilnih postaj, kar trenutno zadostuje za potrebe slovenskih tesla model S. Po nekaterih informacijah naj bi se po naših cestah trenutno vozilo nekaj več kot 20 avtomobilov tesla model S. Nekaj jih je v zasebni lasti, nekaj pa v najemu, ki jih posoja slovenska podružnica Avant Car.

Kako deluje teslina hitra polnilnica?

Tesla je za potrebe modela S ustvarila napredne hitre polnilnice, ki so 16x hitrejše kot običajne električne polnilnice, ki jih vse pogosteje videvamo. V 40 minutah lahko voznik svojo teslo model S napolni do 80 odstotkov, medtem ko 100 odstotkov zahteva 75 minut vašega časa.

Tesla pa že razvija hitrejšo izvedenko električnih polnilnic, ki bo z močjo 120 kW 33 odstotkov hitrejša od obstoječih in zagotavljala 50 odstotno napolnjenost baterij v dvajsetih minutah.

Brezplačna ljubljanska polnilna enota na Brdu

  • Vir: http://Tesla
  • Foto: http://Zajeta slika

AKTUALNO