Teslin Autopilot opozoril na prometno nesrečo še preden se je zgodila

  • 28.12.2016
  • Andrej Jama
#

Pred nekaj tedni smo najavili prihod nove programske opreme teslinega sistema Autopilot, ki bo omogočala še bolj učinkovito avtonomno vožnjo in obveščala voznike o nevarnostih na cesti. Sedaj imamo dokaz, da nadgradnja zares deluje.

Spodnji video posnetek prikaja iz nizozemske avtoceste, kjer je voznik tesle s pomočjo kamere na armaturni plošči posnel prometno nesrečo. Kar je impresivno pri vsem tem pa je to, da je njegov Tesla model X prometno nesrečo predvidel in ga na to opozoril še preden se je zgodila.

S posodobitvijo tesline programske opreme na verzijo 8.0 je ameriški proizvajalec najavil tudi nove posodobitve za radarsko tehnologijo, ki je bila septembra preko spleta avtomatično nameščena na vsa njihova vozila s funkcijo Autopilot.

Radarji lahko spremljajo kaj se dogaja pred vozilom spredaj

Ena glavnih funkcij tega sistema je znožnost sistema, da vidi kaj se dogaja pred avtomobilom, ki vozi spredaj, kar v praksi pomeni, da sistem spremlja obnašanje dveh sprednjih vozil, ne le enega, kot smo bili vajeni do sedaj.

Da sistem deluje jasno prikazuje ta posnetek. Kljub temu, da voznik ni videl kaj se dogaja pred prednjim avtomobilom, je to zaznal radarski sistem in s piskom opozoril voznika. 

Lastnik posnetka, Hans Noordsij, je še sporočil, da udeleženi v prometni nesreči niso bili huje poškodovani, kljub prevračanju SUV-ja.

  • Vir: http://electrek.co
  • Foto: http://Zajeta slika

AKTUALNO