Štirje avto-moto sejmi izpolnili pričakovanja

  • 22.04.2014
  • Uredništvo
#

»V Celjskem sejmu smo zadovoljni z minulim sejemskim dogajanjem na štirih avto-moto sejmih. Čez vikend smo zabeležili dober odziv obiskovalcev, zato smo uspeli realizirati zastavljeni cilj približati se obisku na zadnjih sejmih v 2012,« je povedal mag. Robert Otorepec, namestnik izvršne direktorice družbe Celjski sejem. V štirih dneh je tako sejmišče obiskalo dobrih 19.000 obiskovalcev.

stirje-avto-moto-sejmi-izpolnili-pricakovanja-1398171618

Sejmi priložnost za strokovne razprave, poučne nasvete in adrenalinsko doživetje

V štirih sejemskih dneh so se na sejmišču sicer odvili različni dogodki za strokovno javnost in  ljubitelje. V štirih sejemskih dneh so se na sejmišču sicer odvili različni dogodki za strokovno javnost in  ljubitelje. Na AMZS-jevem poligonu varne vožnje na sejmišču je bilo mogoče vse dni sejma videli start tovornjaka, osebnega vozila in motornega kolesa ter demonstracijo njihovih zavornih poti. AMZS-jevi  inštruktorji so razložili, da so prikazi presenetili marsikaterega obiskovalca.

Ob začetku motoristične sezone je bilo veliko pozornosti namenjene motoristom, inštruktor AMZS Centra varne vožnje na Vranskem Brane Legan pa ob tem jasno pove, da Slovenija potrebuje dirkališče, ki bi omogočilo, da bi se vozniki izživeli na zavarovani progi in da ne bi priložnosti za to iskali v cestnem prometu.

stirje-avto-moto-sejmi-izpolnili-pricakovanja-1398171613

Na sejmu Moto boom pa so bili zadnji dan razglašeni še zmagovalci razstave predelanih motorjev četrtega Bikersworld Custom Showa za svetovno prvenstvo AMD. Nagrado vseh nagrad je komisija podelila Gorazdu Kosiču, lastniku motorja Bikermaniak 3. Veliko pozornosti obiskovalcev pa je s svojo futuristično obliko, ki spominja na tiste, ki jih vidimo v filmih o prihodnosti, pritegnil tudi električni motocikel s 400 konjskimi močmi.»Po mojih informacijah ni močnejšega motorja na elektro pogon na svetu. S tem smo želeli podreti tabuje in dokazati, da je možno tudi z električnim pogonom doseči enormne moči,« je razložil Matija Sever, ki je razvil in izdelal ta električni motocikel.

stirje-avto-moto-sejmi-izpolnili-pricakovanja-1398171605

V atriju sejmišča pa so navduševali adrenalinski mojstri svojih vozil. Pred občinstvo se je vrnil Rok Bagoroš. Profesionalni stunt rider je po hudi poškodbi kolen svoj prvi šov pripravil ravno na celjskem sejmišču, kjer ga je publika sprejela z navdušenjem. Z demonstracijskimi vožnjami na kar tisoč kubičnem štirikolesniku je navduševal kralj blata Marko Jager, državni prvak v trialu Jaka Ogris pa je obiskovalcem skušal približati trial. Razložil je, da je trial odličen za koordinacijo in ravnotežje. »Že samo za stanje na motorju potrebuješ do 200 ur treninga. Potem pa so tu še vsi ostali elementi,« je povedal Jaka Ogris.

stirje-avto-moto-sejmi-izpolnili-pricakovanja-1398171610

Najvišje pa sta se v atriju sejmišča povzpela člana skupine FMX Airmada, saj sta voznika štirikolesnika in motorja s pomočjo 22-metrske rampe poletela še nekaj metrov višje in jemala dih obiskovalcem štirih sejmov. »Vse je do centimetra natančno premišljeno, višina, nakloni, zato s te strani ne moreš zgrešiti. Lahko se pojavi le kakšna tehnična napaka oz. okvara na motorju ali štirikolesniku, česar ne moreš predvideti,« je občinstvu razložil voznik štirikolesnika Aleš Rozman. Skupina je vse svoje sejemske nastope izvedla brezhibno.

GALERIJA

  • Vir: http://Celjski sejem
  • Foto: http://Celjski sejem/Facebook

AKTUALNO