Športen izgled je tisto, ki zaznamuje novo BMW serijo 4

  • 06.12.2012
  • Žane Kurent
#

Ne ustrašite se besede koncept. Ponavadi avtomobilski proizvajalci iz najbolj norega koncepta naredijo dolgočasno serijsko različico, toda pri BMW-ju je takšen koncept že pripravljen za proizvodnjo. Prvi vtis? Bombastičen, toda pojdimo počasi.

Prihajajo nove serije

BMW se je odločil, da bo serija 4 predstavljala trivratno različico limuzinske serije 3. Podobnost je očitna, toda z nekaj popravki bo štirica športnejša, a vseeno elegantna. Enakega procesa bo deležna serije 1, saj bo po novem zaradi razširitve modelov obstajala še serija 2. Serijo 4 bo sestavljal tudi kabriolet in GranCoupe z dodatnim parom vrat ter podaljšano medosno razdaljo.

BMW serije 4 bo večji v vseh pogledih

Vozilo je zaradi svojih zavidljivih mer športnejše kot kadarkoli prej. Je daljši (4,641mm), širši (1,826mm) in nižji (1,362mm). Daljša je tudi medosna razdalja (2,810mm), kar pomeni, da bo v notranjosti še več prostora za potnike željne udobja.

Bolj agresivnejši izgled kot serija 6

Velika razlika v obliki med serijo 3 in 4 sta sprednji in zadnji odbijač. Na prvem so ogromni zajemalci zraka, ki bodo hladili pregrete materiale, podoben dizajn pa so uporabili tudi na zadku. Aerodinamičnost se kaže tudi v lepo zaključeni silhueti in športnost z 20" litimi platišči.

Notranjost je kot v dosedanjih BMW-jevih vozilih namenjena učinkovitemu osvečanju voznika s potrebnimi informacijami na dosegu rok. Barve in materiale so razvili na oddelku BMW Individual, ki zagotavljajo udobje tudi v skrajno športni vožnji.

Podrobnejših tehničnih podatkov o motorni paleti in o šasiji BMW še ni izdal. Lahko sicer pričakujemo podobne agregate kot v seriji 3, vendar z drugo oznako. Tako bo po novem najbolj prodajan model 320d dobil svojo novo oznako 420d. Mi pa z nestrpnostjo pričakujemo, kaj bo BMW naredil iz novega M4. Obeti so dobre. Samo na tekočem računu ne.

GALERIJA

  • Vir: http://BMW
  • Foto: http://BMW

AKTUALNO