Slovenski gorski reševalci prejeli v uporabo dva terenska dusterja

  • 09.04.2014
  • Uredništvo
#

Gorski reševalci so v soboto, 5. aprila, na slovenski obali sodelovali pri veliki reševalni vaji »Klifi Piran 2014«. Svojo strokovnost so prikazali v zahtevni in nevarni steni, kjer zgolj bogato znanje in izkušnje lahko zagotovijo uspešno zaključeno reševanje.

06fe2d7c31e19f7ecd794b663b1778b9

Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti dacie duster.

Dacia duster

»Dacia Duster je kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik.

a751c10fafb47282ee8565eb2bbb9b10

Ob zaključku reševalne vaje »Klifi Piran 2014« je dacia Gorski reševalni zvezi Slovenije v Piranu v enoletno brezplačno uporabo podelila dva štirikolesno gnana dusterja. Vozili bosta večinoma delovali v okviru Gorskih reševalnih služb Postojna in Škofja Loka. Postojnski reševalci bodo z dusterjem zagotavljali varnost po hribovju Nanosa, celotnem Krasu in plezalnih stenah v Ospu, v Škofji Loki pa bo duster postal spremljevalec reševalcev po škofjeloškem hribovju Selške in Poljanske doline (Blegoš, Ratitovec, Porezen, Soriška planina …).

GALERIJA


AKTUALNO