Škoda Octavia - predstavitev in cene prenovljenega modela

  • 14.03.2017
  • Anže Berlič
#

Danes mineva natanko 4 leta od predstavitve Škode Octavie nove generacija, na današnji dan, pa je v Sloveniji luč sveta ugledala njena prerojena podoba. Prenova je opazna predvsem iz stilskega vidika, vgrajeno ima naprednejšo tehnologijo, same dimenzije avtomobila pa so ostale iste, oziroma se je povečala le dolžina, za 8 milimetrov.

skoda-octavia-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1490005327

Vizualna prenova zajema zadnje luči, v delni LED tehnologiji in z zmehčanimi linijami. Zadaj je spremenjen odbijač, zadnji odsevniki pa so sedaj postavljeni v obratni smer kot pri predhodniku. Spredaj so opazne preklane prednje luči, ki še najbolj zaznamujejo podobo prenovljene Octavie. Maska hladilnika ima sedaj drugačen dizajn, prav tako odbijač in pokrov motorja. Opazne je še sprememba luči za vožnjo v megli, k obstoječi ponudbi pa so dodali še 5 novih dizajnov litih platišč, med barvami pa imamo na voljo 4 osnovne, vse ostale pa so kovinske.

skoda-octavia-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1490005425

Notranjost po novem ponuja LED ambientalno osvetlitev, kar sicer predstavlja redkost v tem segmentu vozil. Poleg tega je Škoda polna Simply Clever rešitev. Prtljažna vrata so električno krmiljena, poleg pa pri izvedenki Combi dobite še set mrež in magnetno lučko, ki je prav ako shranjena v prtljažniku. Škoda Connect že omogoča napravo za klic v sili, poleg tega pa je ta sistem povezan še celoten infotainment, celota pa predstavlja pravi uporabniški vmesnik med voznikom in avtomobilom. Za zvočne sladokusce poskrbi zvočni sistem Qanton, ki ima kar 9 zvočnikov in še dodatni nizkotonski zvočnik. Za navigacijo skrbi sistem Columbus, kot dodatno opremo pa si lahko omislite tudi predal za mobilni telefon, kjer se vam le ta brezžično polni in se poveže z vašim avtomobilom.

skoda-octavia-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1490005374

Kot uporabne in človeku prijazne funkcije lahko omenimo ogrevan volan s tremi stopnjami gretja, vžig in dostop v avtomobil brez uporabe ključa. Octavi celo prepozna, s katerim ključem se vozilo odpira in tako vse nastavitve prilagodi določenemu ključu, kar pomeni, da ima vsak uporabnik, preko svojega ključa, vedno vse nastavljeno po svoji lastni meri. V kompletu pridejo trije ključi, kar pomeni možnost individualizacije za tri različne osebe. Dobrodošla novost so tudi vstopne LED svetilke, ki se prižgejo, ko se približamo vratom.
Varnostni sistemi so prenovljeni, povečala se je uporabnost parkirne asistence, nadgrajen je bil radarski tempomat. Novost ki bo marsikomu všeč je asistent pri vožnji s prikolico. Za dodatno varnost ima Octavi vgrajenih 9 varnostnih blazin.

skoda-octavia-predstavitev-in-cene-prenovljenega-modela-1490005485

Pogonski sklop predstavljajo 4 bencinski in 4 dizelski agregati, poleg njih pa je na voljo CNG agregat. Moč ki je na voljo se razteza od 63 kW (86 KM) pa vse do 169 kW (230 KM) pri modelu Octavi RS. Tudi tokrat si lahko omislite Octavio s štirikolesnim pogonom in 7 stopenjskim DSG menjalnikom. Cene prenovljene Octavie se gibljejo med 14.499 € pa vse do 32.769 €.

GALERIJA

  • Vir: http://Škoda
  • Foto: http://Anže Berli?

AKTUALNO