Šesta generacija italijanskega prestiža v obliki maseratija quattroporta

  • 07.11.2012
  • Žane Kurent
#

Novi maserati quattroporte ima pred seboj težko nalogo. Skupaj še s tremi novimi maseratiji, ki jih letos pričakujemo v prodaji, morajo povečati letno prodajo vozil na 50 tisoč do leta 2015. Ta številka je kar osemkrat večja od tiste v letu 2011, ko so prodali "zgolj" 6200 italijanskih lepotcev z najlepšimi glasilkami na svetu.

Nova generacija quattroporta je že šesta po vrsti in bo eden glavnih adutov za višji Maseratijev iztržek na trgu prestižnih štirivratnih limuzin. Tekom leta 2013 namerava Maserati v ogenj poslati še limuzino ghibli, ki ima željo po mešanju štren BMW-jevi seriji 5. Ponudbo zaključuje nov maseratijev SUV levante, ki bo tudi prvi z dizelskim motorjem pod pokrovom. Napovedan je v začetku leta 2014.

Prihodnje leto tudi štirikolesni pogon

Nov quattroporte je daljši in lažji. Zaradi aluminjaste sestave karoserije je shujšal za 50 kilogramov in tehta okoli 1940 kilogramov. Dolžina 5200 mm je zaradi 15 centimetrskega dodatka nekoliko osvobodila noge in počutje v zadnji sedežni vrsti.

Mozart med avtomobilisti

Maserati velja za avtomobilskega proizvajalca, ki iz vozila ustvari veličastno melodijo, kakršni se ljubitelji akustike težko upremo. Enostavno moraš pogledati od kod izvira zvok in ponavadi takrat zagledamo na cesti zapeljivega Maseratija. Tudi tokrat ne bo nič drugače, kajti glasbilo je preverjeno - Ferrarijev 4,7-litrski osemvaljnik s 338 kW (453 KM) moči, ki ga bodo pri Maseratiju še malo dodelali.

Italijanska eleganca

Prve uradne fotografije kažejo minimalne popravke na novem maseratiju quattroporte, kajti največje spremembe se skrivajo v detajlih, ki dvignejo avtomobil na višjo raven prestižnosti, elegance in razkošja. Očem najbolj vidne razlike so linije sprednjih in zadnjih luči ter osrednji zaslon na dotik, ki je zamenjal številna stikala v notranjosti.

Cena novega maseratija quattroporte bo okoli 100 tisoč evrov, za dodatno razkošje pa bo potrebo pripraviti še 50 tisočakov.

GALERIJA

  • Vir: http://Maserati
  • Foto: http://Maserati

AKTUALNO