Renault, ki bi si ga želel vsak - twin'run concept

  • 27.05.2013
  • Uredništvo
#

Renault na 71. veliki nagradi Monaka razkriva konceptno vozilo Twin'Run. Prežet s športnim duhom znamke proslavlja avtomobilsko strast s posvetitvijo legendarnima R5 Turbo in Clio V6. Twin’Run, pravo športno vozilo, prinaša konstrukcijo, izhajajočo iz športnih tekmovanj ter 320-konjski motor V6, izhajajoč iz avtomobila Mégane Trophy. 

Tako kot njegov dvojček Twin’Z prinaša tudi novi Twin’Run moderen in igriv pogled na mestni avto. Oba koncepta izražata peti korak v Renaultovi oblikovalski strategiji, temelječi na glavnih življenjskih obdobjih. Twin'Z in Twin'Run predstavljata "Igro" v tej strategiji in skladno z novimi časi ponujata številne možnosti personalizacije. Tako kot Twin'Z tudi Twin’Run napoveduje oblikovne elemente prihodnjega Renaultovega mestnega avtomobila.

Nameščen sredinsko pred zadnjo osjo V6 motor iz 3,498 ccm iztisne 320 "konjev" pri 6,800 vrtljajih na minuto in doseže navor 380 Nm pri 4,850 vrtljajih. Motor je odziven vse od nizkih vrtljajev naprej, zagotavlja linerano pospeševanje in odličen prenos moči. Povezan je s 6-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom in dvojno sklopko. Avto je dobro uravnotežen, saj ima razporeditev teže v razmerju 43/57. Notranjost je popolnoma v znamenju športa, vključno z varnostno kletko.

Zmogljivosti:

- od 0 do 100 km/h: 4.5 sek

- najvišja hitrost: 250 km/h

GALERIJA

  • Vir: http://Renault
  • Foto: http://Renault

AKTUALNO