Prvi uradni podatki o novem golfu 7

  • 25.08.2012
  • Žane Kurent
#

Volkswagen svetovno javnost še naprej oskrbuje z novimi podatki o prihajajočem golfu sedme generacije. Uživajo v tem, da se o njih piše, čeprav zaradi teh informacij ne izvemo nič kaj preveč novega.

1. Novi golf bo 100 kilogramov lažji

MQB se promovira na takšnem nivoju kot da je to nov model znamke Volkswagen, ampak je zgolj platforma, na kateri je izdelan novi volkswagen golf. Celotna šasija je narejena iz bolj trpežnih in lažjih materialov, s čimer naj bo dosegli manjšo poraba goriva za 24 odstotkov in manjši izpust emisij CO2 za 13,9 odstotka.

2. Nove mere vozila

Vas bo s stola vrglo tudi to, da je 56 mm daljši in 28 milimetrov nižji? Šest centimetrov daljša medoosna razdalja se bo morda poznala pri kolenih v drugi vrsti, toda podatek, da bomo imeli 2 centimetra več prostora za komolce...

3. Posebnosti prtljažnega prostora

Metanje ženinih vrečk s čevlji v prtljažni prostor bo sedaj neizmerno lažje opravilo. Nakladalna višina bo nižja v primerjavi s prejšnjim modelom za kar 1,7 centimetra! Prtljažnik bo postal tudi 30 litrov večji, kar pomeni, da bo kupila še nekaj čevljev več.

4. Notranjost vozila in oprema

Osrednja konzola bo večja, ročno zavoro bo zamenjala električna, obljubljajo pa tudi nove sedeže. Ulrich Hackenberg, vodja razvoja pri Volkswagnu pravi, da bo možno izbirati tudi med načini vožnje (eco, sport, normal, individual in comfort).

5. Znana sta dva motorja

Potrdili so, da bo v novem golfu 7 zagotovo na voljo 1,4-litrski TSI s 103 kW moči ter 2,0-litrski s 164 kW. Slednji bo razgrajal v različici GTI.

Ostalih podatkov, med katerimi je tudi cena, še niso znani. Morda jih zvemo nekaj dni pred predstavitvijo 4. septembra. Volkswagen je pač Volkswagen in si takšen način lahko privošči, saj je zanimanje javnosti ogromno. Četudi bo večina na videz nezadovoljnih nad vsem, bo še vedno pristal v garažah večine. Golf je pač Golf in bo še naprej kraljeval v razredu, ki si si ga je podredil.

  • Vir: http://Volkswagen
  • Foto: http://Zajeta slika

AKTUALNO