Prve fotografije novega mclarna P1 iz Bahrajna

  • 15.02.2013
  • Žane Kurent
#

"About a year ago McLaren contacted me saying that they'd seen some of my photos and were impressed, would I like to come to the factory and meet them? Fast forward to last week and I was on a flight to Bahrain writing out a shot list for a photo shoot of a McLaren P1 on the Bahrain International Circuit."

Tako se je pričela zgodba fotografa z nadimkom GFWilliams, ki je prejel življenjsko ponudbo za fotografiranje novega mclarna P1. Čeprav je še v stanju študije, se pojavljajo informacije, da se serijska različica novega super športnika ne bo preveč razlikovala od koncepta. Enkratno, kajti novi mclaren P1 izgleda fenomanalno.

Proizvodnja bo omejena na 500 enot, vsak od njih pa bo stal približno milijon evrov. P1 bo poganjal osemvaljnik s 3,8-litrskim agregatom s 596 kW (800 KM) moči in opremljen s sistemom KERS, ki ga uporabljajo dirkalniki formule ena, za dovajanje dodatnih konjev v omejenih intervalih. Zaradi lahke konstrukcije (teža avtomobila je 1300 kilogramov) in močnega agregata, si pri McLarenu obetajo nov najboljši čas na Nürburgring med serijskimi avtomobili.

Za nadaljevanje zanimive fotografove zgodbe, kliknite na povezavo.

GALERIJA

  • Vir: http://McLaren
  • Foto: http://McLaren / GFWilliams

AKTUALNO