Prva smrtna žrtev s tesla model S v grozljivi prometni nesreči

  • 20.07.2014
  • Andrej Jama
#

Pretekli teden je bil iz losangeleškega avtomobilskega salona ukraden tesla model S. Voznik je med bežanjem pred policijo vozil s hitrostjo 161 km/h, s čimer je uspel ubežati policistom, ki so prekinili zasledovanje. A tudi to ni ustavilo 26-letnega tatu, ki je še kar divjal po ulicah Los Angelesa in na koncu le izgubil kontrolo nad vozilom. Najprej se je zaletel v hondo civic, nakar ga je odbilo v drog javne razsvetljave.

GALERIJA

Pri trku je avtomobil razpolovilo na dva dela. Prednji del avtomobila  je pristal na cesti in se vnel, zadnji del pa je odneslo v stavbo lokalne židovske skupnosti s tako silo, da je avtomobil obstal v steni stavbe.

Trije potniki v hondi so utrpeli poškodbe, a niso v življenjski nevarnosti, voznik tesle, ki ga je med nesrečo "izstrelilo" iz avtomobila, pa naj bi umrl na kraju nesreče.

To naj bi bila prva zabeležena smrtna žrtev s teslo model S. Teslin predstavnik za javnost, Simon Sproule, je sporočil, da sodelujejo z lokalno policijo, da bi ugotovili morebitne pomankljivosti pri varnosti avtomobila. Povedal je še, da ni veliko zabeleženih nesreč z modelom S, sploh pa ne tako ekstremnih kot v tem primeru.

  • Vir: http://The Verge
  • Foto: http://Ryan Torok

AKTUALNO