Prihaja igra Forza Motorsport in ford GT bo glavna zvezda

  • 21.01.2015
  • Andrej Jama
#

Ford in Microsoft sta združila moči in na severno-ameriškem avto salonu objavila novi, šesti del franšize iger Forza Motorsport, katere naslovnico bo krasil ford GT. Poleg GT-ja se bosta v igri pojavila tudi F-150 Raptor in GT350R, izpopolnjena različica mustanga.

"To je 10. obletnica Forze," je povedal Alan Hartman, manager pri Turn 10 Studios, ki je že od prvega dela zadolžen za to franšizo. "Ko smo začeli s franšizo, smo proizvajalce prosili, če nam lahko posodijo avtomobile in koncepte iz avto salonov. Zadnje 3 ali 4 leta pa se je naš odnos s proizvajalci močno spremenil. Končno so spoznali, da je to lahko tudi pomemben kanal za njih." Sedaj, ko je franšiza Forza že vzpostavljena, se proizvajalci grebejo, da bi bil njihov avtomobil na naslovnici. Hartman je še dodal, da "pickup" ford raptor drži rekord za največkrat prenešen avtomobil iz spletne trgovine.

Ford GT - za trenutek se je ustavil svet

"Ko smo pred kakšnim letom pričeli delati na GT-ju, smo že razmišljali v tej smeri," je povedal produktni vodja Forda za globalni trg, Raj Nair. "Mislim, da je to dokaz, kako pomembna je Forza v avtomobilski industriji. Mnogokrat je Forza prva izpostavitev novega modela javnosti in mnogi spoznavajo karakteristike določenega modela ravno skozi igro."

Specifikacije forda GT še niso v celoti znane, zato sta Hartman in Nair v telefonskem kontaktu, kjer si izmenjujeta zadnje izmerjene številke avtomobila. "Običajno pri novih avtomobilih nismo izpostalvjeni pritisku pričakovanja javnosti. Sedaj, ko bo avto na voljo v Forzi, pa se bomo morali potruditi, da bo tudi v živo izpolnil pričakovanja."

Razen partnerstva s Fordom, podjetje Turn 10 ni razkrilo kaj več o igri. Potrjeno je le, da bo ekskluzivna za konzolo Xbox One. Tudi termin uradnega lansiranja igre še ni znan. Hartman je le namignil, da igre vedno objavljajo v enakih intervalih, tako da verjetno lahko sklepamo, da bo uradni izid letos.


AKTUALNO