Prevozila 500 tisoč milj okoli sveta

  • 29.07.2012
  • Žane Kurent
#

Leta 1989, ko je padel berlinski zid in za vedno spremenil Nemčijo, sta se za pot v Afriko odločila Gunther in Christine Holtorf. Toda njuno 18-mesečno potovanje po črni celini se je nadaljevalo po cestah celotnega sveta. Od potovanj in s spoznavanjem novega okolja in ljudi sta preprosto postala odvisna. Leto 2010 je za Guntherja postalo prelomno, saj je sredi sveta ostal sam, njegova sopotnica je tistega leta namreč umrla. Sam pa je na njeno željo krenil novim dogodivščinam naproti.

Letos, pri svojih 74-letih, je obiskal že dvestoto državo sveta, zaradi česar se lahko zahvali zdravju, močni volji in mercedesu razreda G z oznako 300GD, ki ga spremlja že 24 let. V vsem tem času se mu je tako prirasel k srcu, da je dobil celo človeško ime - Otto. Gunther ponosno pravi, da ga na cedilu še ni pustil, na rezervi pa ima tudi nekaj najpomembnejših delov v primeru manjših okvar.

Gunther se namerava naslednje leto od potovanj upokojiti, starega in vzdržljivega Mercedesa pa podariti Mercedesovemu muzeju v Stuttgartu. Na zalogi ima tudi precejšnjo število zgodbic za vnuke, ena izmed njih je na voljo na posnetku.

Poglejte si celotno BBC-jevo zgodbo o popotniku modernega časa >>

  • Vir: http://Jalopnik
  • Foto: http://David Lemke / BBC

AKTUALNO