Prestižna kia quoris na poti proti Evropi

  • 23.07.2012
  • Žane Kurent
#

Kiin koncept K9 je dobil novo ime. Na tržišču se bo kot serijski avtomobil predstavljal z imenom quoris. Ime je dobil s kombinacijo dveh angleških besed, "core" (jedro) in "quality" (kvaliteta). Pooseblja pa solidarnost, prestižnost in visoko tehnologijo.

Tehnološki bonbončki

Pripomočkov, ki nam bodo lajšali vožnjo bo veliko, saj Kia ustvarja avtomobil najvišjega razreda. Ena izmed tehnikalij bo aktiven tempomat, ki bo držal prednastavljeno razdaljo z vozilom pred seboj in se bo v primeru nenadnih manevrov teh vozil, povsem ustavil. Poseben varnostni sistem bo tudi v primeru neizogibnega trčenja dodatno zavrl in predčasno zategnil varnostne pasove. Nova kia quoris bo zaznala tudi vozila v mrtvem kotu, asistirala pri nenadni menjavi prometnih pasov in imela kamero s senzorji, ki bodo obveščali voznika o dogajanju okoli vozila v območju 360 stopinj.

Agregata, ki bosta "porivala" kiino admiralno ladjo bosta pravi zveri. Prvi bo 3,8-litrski MPI šestvaljnik z 213 kW, drugi pa bo 3,8-litrski GDI s 246 kW. Smo omenili še zadnji pogon? No, ravnokar smo ga.

GALERIJA

  • Vir: http://Kia
  • Foto: http://Kia

AKTUALNO