Prenovljeni audi R8 s strupeno V10 Plus različico

  • 25.07.2012
  • Žane Kurent
#

Audi R8 je sinonim za vrhunski športen avtomobil, ki tudi odlično izgleda. A če je tako privlačne oblike, le zakaj bi ga potem preoblikovali? Pri Audiju so "facelift" opravili brez večjih sprememb, kar je po svoje dobro. Prejel je zgolj minimalne popravke na prednjem odbijaču in spremenjene žaromete z LED lučmi, ki bodo sedaj serijske.

GALERIJA

Največja posodobitev je menjalnik in V10 Plus

Šest topenjski R-tronic so pri Audiju zamenjali s 7-stopenjskim S tronic menjalnikom s tehnologijo dvojne sklopke. Še vedno bo na voljo tudi 6-stopenjski ročni menjalnik. Pri motorni paleti bo novost predstavljal najbolj agresiven doslej - 5,2-litrski V10 z oznako "Plus", kateremu bo namenjenih 404 kW moči in 540 Nm navora. Ekskluzivno ga bo možnost voziti samo v kupe karoserijski različici, preseneteljiv pa je tudi pospešek do 100 km/h. Doseže jih v 3,5 sekunde, kar nas bo zagotovo "pribilo" na sedež, do konca pa nas bo "sezul" z maksimalno hitrostjo 317 km/h.

Prihod prenovljenega audija R8 je napovedan za konec letošnjega leta, cena pa se bo gibala od 113 tisoč evrov za osnoven model, do 173 tisoč evrov za audija R8 V10 Plus.

Vožnja audija R8 V10 Plus:

Vožnja audija R8 Coupe:

Vožnja audija R8 Spyder:

  • Vir: http://Audi
  • Foto: http://Audi

AKTUALNO