Prenovljeni audi A8/S8: LED, LED in še enkrat LED

  • 28.08.2013
  • Žane Kurent
#

Pred kratkim sem na tuji avtomobilistični strani bral kolumno, kjer se je njen avtor spraševal, ali bo prenovljena različica audija A8 imela kaj več sprememb kot zgolj nekaj LED diod več. Odgovor je kot na dlani, saj je Audi največ časa posvetil prav novim žarometom. Seveda ne gre zgolj za obliko le-teh, katera je sedaj bolj ostra in športnejša, temveč se bistvo skriva v tehnologiji.

V Nemčiji morate zanj odšteti vsaj 74.500 evrov

Za petičneže bodo na voljo matrični LED žarometi s 25-imi samostojnimi diodami in sekvenčni LED smerniki z 18-imi LED-icami na sprednjih in 25-imi na zadnjih žarometih. A seveda nas bolj kot to zanima, kako se bo tovrstna tehnologija obnesla na cesti - komaj čakamo, da preverimo!

GALERIJA

Od 190 kW (258 KM) dizla do 380 kW (520 KM) TFSI-ja z oznako S8

Oblikovno je audi A8/S8 postal precej bolj športne oblike, kar pripisujemo prenovljenima odbijačema in maski. Audi dodaja, da bo v ponudbi na voljo 12 različnih barvnih odtenkov, od tega pet povsem novih. Poskrbljeno bo tudi za pristaše velikih platišč, saj bodo največje v velikosti 21".

V ponudbi tudi hibrid z 2,0-litrskim bencinarjem (180 kW/245 KM)

Vas zanima udobje? Radi sproščeno uživate na zadnjih sedežih? Poglejte si vse možnosti, ki vam jih prenovljeni audi A8/S8 nudi, v naslednjem posnetku.

Na Facebooku...

 

  • Vir: http://Audi
  • Foto: http://Audi

AKTUALNO