Posadka Lemež se odpravlja na električno-ekološki rally

  • 10.03.2014
  • Uredništvo
#
S Rally s Primožem in Anžetom Lemežem se letos tretjič odpravlja v kneževino, kjer bo sodeloval na prestižnem že 15. električno-ekološkem rallyju RMCEN (15e Rallye Monte-Carlo des Energies Nouvelles). Spomnimo se: predlani, ko je nastopil prvič, je v kategoriji ZENN zasedel odlično peto mesto, s čimer pa ni bil zadovoljen. Lani je imel S Rally kar nekaj težav pri sestavi ekipe in celotni organizaciji, zato tudi priprave niso bile tako dobre. Na koncu je bila posadka, ki jo sestavljata oče in sin, sicer najboljša med posadkami Opla na rallyju (čeprav je za Opel nastopal tudi trikratni svetovni prvak v rallyju razreda 3, Sébastien Chardonnet), vendar z uvrstitvijo v prvo polovico nastopajočih v generalni razvrstitvi nikakor ni bila zadovoljna.
 
posadka-lemez-se-odpravlja-na-elektricno-ekoloski-rally-1394462901
 
Predlani je Primož Lemež nastopil skupaj z Borutom Mavsarjem. Posadka je sodelovala zelo dobro, čeprav sta bila še povsem neuigrana in brez izkušenj. Z Mavsarjem je Lemež želel nastopiti tudi lani, vendar pa Borutu Mavsarju službene obveznosti niso dopuščale obiska rallyja. Tudi v letošnjem letu Borut žal ne more na rally. Zato je lani na RMCEN Primož Lemež nastopil s svojim sinom. Težave pri organizaciji ekipe in spremembe pa so se potem odrazile tudi na rezultatu.
 
To pot bo Primož Lemež spet nastopil s svojim sinom Anžetom. Ali še bolje rečeno, Anže bo nastopil s svojim očetom.
 
»Glede na vse izkušnje, ki jih imam, sva se z Anžetom letos odločila za nekoliko drugačno taktiko; Anže bo vozil na točnostnih preizkušnjah, kjer bom jaz navigiral, medtem ko bom sam vozil na etapah, kjer je najpomembnejša nizka poraba goriva. Tudi samih točnostnih preizkušenj se bova lotila drugače in tudi to je razlog, da se bom sam presedel na sovozniški sedež. Do zdaj smo namreč veliko pozornosti namenjali elektronski pomoči pri navigaciji. Vendar se je vse skupaj izkazalo za precej komplicirano in neučinkovito. Namreč tudi GPS v tistih hribih ne deluje ravno najbolj natančno in hitro narediš kakšno napako. Lani sva bila tako daleč najhitrejša posadka na rallyju, kar pa žal ni cilj! Tako je bila kljub temu, da sva bila prehitra, in kaznim, ki sva jih dobila, najina uvrstitev solidna. Vendar pa z uvrstitvijo nisem bil zadovoljen!«
 
posadka-lemez-se-odpravlja-na-elektricno-ekoloski-rally-1394462905
 
Primož Lemež je omenil tudi drugačen pristop na točnostnih vožnjah … »Ja, res je. Letos se ne bomo zanašali na elektroniko več, kot je nujno potrebno. Zadeve se bomo lotili po »rusko«: s svinčnikom, papirjem in štoparico. Ob tem pa sem se dogovoril še z lanskim zmagovalcem RMCEN v kategoriji električnih avtomobilov Andrejem Pečjakom iz Metrona za manjšo pomoč pri pripravi avtomobila pred dirko. Zraven pa naju s sinom čaka še ogromno treninga po slovenskih hribih. Ti sicer niso tako zahtevni kot recimo Col de Turini, za trening pa bodo vseeno pravi!«
 
posadka-lemez-se-odpravlja-na-elektricno-ekoloski-rally-1394462906
 
Rally RMCEN se začne 19. marca. Do takrat je še kar nekaj časa za trening, ki ga bosta oba Lemeža seveda dobro izkoristila. Upajmo pa tudi, da bosta letos imela še nekaj športne sreče, ki je za dobro uvrstitev vsekakor potrebna.
  • Vir: http://S Rally
  • Foto: http://S Rally, Facebook

AKTUALNO