Poletna romanca z opel cascado

  • 18.10.2012
  • Žane Kurent
#

Pred kakšnim mesecem dni nas je Opel izzival s fotografijami, ki so v večini skrivale novo brezstrešno lepotico cascado. Tako je namreč ime novemu Oplovemu kabrioletu srednjega razreda, ki v dolžino meri 4697mm in za katerega pravijo, da bo najcenejši v svojem razredu.

Glavna zvezda je platnena streha, ki se odpre ali zapre v pičlih 17 sekundah in vse do hitrosti 50 km/h. Velika novost, glede na to, da je prejšnja astra kabriolet imela trdo zložljivo streho. Ob tem velja pripomniti, da opel cascada ne bo čistokrvna naslednica, saj je tudi 71 mm daljša in si nekatere poglavitne dele deli z opel insignio. Ena od pomembnih je napredno HiPer strut vzmetnje, proti doplačilu pa vam namestijo še FlexRide - elektronski nadzor podvozja. Nov pri cascadi bo tudi agregat in sicer 1,6-litrski SIDI ECOTEC turbo bencinc s 125 kW (168 KM) moči in 279 Nm navora.

Pri takšnem avtomobilu je več kot pomembna tudi barvna paleta. Za platneno streho vam Opel ponuja možnost izbire med tremi barvami, pri karoseriji pa deset.

GALERIJA

  • Vir: http://Opel
  • Foto: http://Opel

AKTUALNO