Podjetje Tesla Motors spremenilo ime v Tesla

  • 01.02.2017
  • Andrej Jama
#

Ameriški proizvajalec električnih vozil, Tesla Motors, se sedaj tudi uradno imenuje le Tesla Inc., so sporočili danes dopoldne iz podjetja.

Kot smo že napovedovali lani februarja, ko je Elon Musk predstavljal svoje baterije Powerwall, so pri Tesli po nakupu podjetja SolarCity krenili iz strogo avtomobilstične industrije v podjetje, ki se ukvarja z obnovljivimi viri. 

Musk že dolgo ni skrival ambicij, da želi s Teslo vstopiti tudi v energetski sektor. Njegov "Master Plan" zavzema izdelavo čudovitih solarnih streh z integriranimi baterijami, povečanje produkcijske linije njegovih električnih vozil za vse segmente, razvoj avtonomne tehnologije za vozila, da bodo 10x varnejša od ljudi in omogočiti, da bo vozilo, ko ga ne potrebujete služilo denar z najemi kar preko mobilne aplikacije.

tesla-motors-spremenila-ime-v-tesla-1485966299

Sprememba imena odmeva predvsem zaradi Appla, ki je pred 10 leti, ob izzidu prvega iPhona spremenilo ime iz Apple Computers v Apple Inc. in pričelo osvajati trg mobilne tehnologije. Lahko podobno pričakujemo tudi pri Tesli? Držimo pesti. 

  • Vir: http://TheVerge
  • Foto: http://pixabay

AKTUALNO