Peugeot RCZ R: predstavitev in cene

  • 11.12.2013
  • Žane Kurent
#

Peugeot RCZ R je najzmogljiveši serijski peugeot vseh časov. Hitri Francoz je plod sodelovanja inženirjev peugeota in oddelka peugeot sport. Rezultat je naslednji...

Peugeot RCZ R - Test

Zunanjost kaže točno to kar se skriva pod pokrvom. Športnost, agresivnost, neposrednost. Peugeot RCZ je oblikovan po zadnjih smernicah in z nekaj dodatki, ki razlikujejo RCZ R od običajne različice. Širok zadek še dodatno optično poveča difuzor in dvojna izpušna cev. Tako tudi ni več samodejno nastavljivega spojlerja, temveč je ta fiksen. Peugeot zagotavlja, da ni zgolj modni dodatek, ampak pripomore k boljši stabilnosti vozila pri večji hitrosti. Ta je elektronsko omejena na 250 km/h.

peugeot-rcz-r-predstavitev-in-cene-1386790523

V notranjosti se pojavljajo številne oznake R, ki dajo jasno vedeti, da se vozite v najhitrejšem serijskem peugeotu. Volan je manjšega obsega, hvalimo tudi izredno kratko prestavno ročico. Za boljši športni občutek je peugeot RCZ R znižan za 10 milimetrov, ima mehansko zaporo diferenciala spredaj (Torsen), ojačan menjalnik, zavore širine 340 mm s štirimi bati in popolnoma izklopljiv ESP. Kaj še čakamo, akcijaaa!

Peugeot RCZ R poganja poznan 1,6-litrski THP, ki ima v tej različici rekordnih 199 kW (270 KM) pri 6000 vrtljajih/minuto. Navor 330 Nm je razpotegnjen v območju od 1900 do 5500 vrtljajev/minuto. Za konec še pospešek do 100 km/h, ki ga peugeot RCZ R opravi v 5,9 sekundah.

Ekskluzivnost, športnost in udobje peugeot RCZ R bo stala 41.060 evrov. Za to ceno že prejmete osnovni navigacijski sistem in vse bolj priljubljene xenonske žaromete.

GALERIJA

  • Foto: http://AvtoArena.si

AKTUALNO