Peugeot boxer z novimi varčnimi motorji ter izvedenkami

  • 22.04.2014
  • Uredništvo
#

Peugeot je eden glavnih akterjev na trgu gospodarskih vozil, zato je izrednega pomena dejstvo, da z vozili omenjenimi vozili določajo meje in smernice. Pred vami je novi peugeot boxer, največji med gospodarskimi vozili peugeot.

Začetki dolge zgodovine furgonov znamke peugeot segajo v leto 1950. Do danes je znamka proizvedla več kot 1,8 milijonov furgonov, od tega skoraj en milijon peugeotov boxer v treh generacijah od leta 1994. V letu 2014 zgodovino nadaljuje novi peugeot boxer, katerega prodaja bo stekla v drugem četrtletju 2014.

Med razvojno fazo novega peugeota boxer je bil z namenom povečanja vzdržljivosti in izboljšanja zvočnega udobja dan poudarek naslednjim sklopom:

• ojačana zgradba karoserije zaradi večje natezne trdnosti;
• preoblikovana obrobna pločevina vetrobranskega stekla;
• prenovljeni mehanizmi bočnih drsnih vrat in ojačana zadnja vrata;
• redimenzioniran zavorni sistem;
• nova zasnova nosilcev amortizerjev;
• izbor motorjev 2.2 HDi s sistemom vbrizgavanja s preoblikovano zasnovo

peugeot-boxer-z-novimi-varcnimi-motorji-ter-izvedenkami-1398165735

Popoln paket varnosti in opreme

Za zagotovitev varne in enostavne vožnje vam novi peugeot boxer ponuja široko paleto moderne in tehnološko izpopolnjene opreme za pomoč pri vožnji in varnost.

Sistem proti blokiranju koles (ABS), sistem za dinamični nadzor stabilnosti (ESP), pomoč pri zaviranju v sili, voznikova varnostna blazina in električni pomik stekel so del serijske opreme tako kot tudi nezastekljena pregradna stena med potniškim in tovornim prostorom, ki prispeva k zvočnemu udobju.

V funkcionalni potniški kabini so na voljo številna odlagalna mesta ter mizica za dokumente in pisalna mizica, integrirana v poklopno naslonjalo sredinskega sedeža.

Nov izbor avdio sistemov, v sklopu katerega je za doplačilo na voljo funkcija za digitalno zvokovno radiodifuzijo (DAB - Digital Audio Broadcasting), standardno ponuja funkcijo za prostoročno telefoniranje preko povezave Bluetooth in USB priključek.

peugeot-boxer-z-novimi-varcnimi-motorji-ter-izvedenkami-1398165736

Ekskluzivno v tem tržnem razredu je na voljo 5-palčni barvni zaslon na dotik, kot del serijske opreme pri 2. stopnji opremljenosti. Preko tega zaslona je možno upravljati vse funkcije, kot na primer prenos avdio vsebin, pregledovanje SMS sporočil in serijsko – kar je premierno na voljo v tem tržnem razredu - ali za doplačilo tudi nov integrirani navigacijski sistem, tako kot tudi prikaz preko kamere za pomoč pri vzvratni vožnji.

Od drugega polletja 2014 dalje nudil za doplačilo tudi priklopno postajo za tablični računalnik s posebnimi priključki.

peugeot-boxer-z-novimi-varcnimi-motorji-ter-izvedenkami-1398165740

Številne karoserijske različice

Na osnovi treh medosnih razdalj (3 m, 3,45 m in 4,04 m) so nezastekljene in zastekljene izvedenke furgonov na voljo v štirih dolžinah (L1, L2, L3 in L4) ter treh višinah (H1, H2 in H3) oziroma skupno je na voljo osem karoserijskih različic v razponu od 8 do 17 m3.

Novi peugeot boxer je na voljo še v drugačnih izvedbah, s čimer zadosti specifičnim potrebam poklicnih uporabnikov:

– podaljšana kabina s 7 sedeži, razvita skupaj s podjetjem Durisotti;
– ploščad s kabino s 3 sedeži ali ploščad s podaljšano kabino s 7 sedeži;
– prekucniki s skupno dovoljeno maso (različica 335) in odslej tudi s skupno dovoljeno maso (različica 435 Heavy), ki se proizvajajo skupaj z znamko Gruau;
– podvozje za predelavo na ploščadi z enojno ali podaljšano kabino, šasija z nizkim podom, gola šasija in gola kabina.

Za prevoz oseb pa sta na voljo izvedenki kombi s 5 do 9 sedeži in minibus s 14 ali 17 sedeži (s homologacijo Euro 4), ki dopolnjujeta paleto vozil.

GALERIJA

Paleta motorjev (Euro 5)
Motor 2.2 l HDi FAP 110 razvije 81 kW in 250 Nm pri 1750 vrt/min. 
Motor 2.2 l HDi FAP 130 razvije 96 kW in 320 Nm pri 1800 vrt/min.
Motor 2.2 l HDi FAP 150 razvije 110 kW in 350 Nm pri 1750 vrt/min. 
Motor 3.0 l HDi FAP 180 razvije 130 kW in 400 Nm pri 1400 vrt/min.

Stroški vzdrževanja:

Motorji, opremljeni z jermenom za krmiljenje ventilov, ne potrebujejo zamenjave, medtem ko se je servisni interval podaljšal na 48.000 kilometrov oziroma 2 leti.

Cene novega peugeot boxerja še niso znane. Začetek prodaje je predviden poleti 2014.

  • Vir: http://Peugeot
  • Foto: http://Peugeot

AKTUALNO