Opel bo imel v svoji ponudbi vse več športnih terencev

  • 28.04.2014
  • Grega Kurent
#

Razred športnih terencev je vsako leto bolj razširjen. Kupci si namreč želijo višjih avtomobilov, ki ponujajo dovolj prostora in po možnosti še štririkolesni pogon. Tega se zaveda tudi opel, ki namerava prihodnost posvetiti najbolj vzpenjajočemu segmentu avtomobilov.

To je potrdil tudi oplov generalni direktor, Karl-Thomas Neumann, ki pravi, da bosta naslednji generaciji opel zafire in opel merive bolj terensko naravnani. Vozili sta že sedaj zelo prostorni, kar pomeni, da bosta še dodatno dvignjeni od tal in oblikovno bolj spominjali na terenski vozili. Več bo znano leta 2016, ko prideta v prodajne salone.

opel-bo-imel-v-svoji-ponudbi-vse-vec-sportnih-terencev-1398688264

Strategija usmerjanja oplovih vozil v segment SUV je posledica uspešne prodaje opel mokke. Slednji je oplu prinesel lepo število denarja, s čimer bodo lahko pokrili rdeče številke prejšnjih let. Tako kot opel mokka, bosta tudi nova zafira in meriva izdelani v sodelovanju z velikim avtomobilskim partnerjem. General Motors? Ne. Opel je pričel sodelovati s francosko skupino PSA (Citroen, Peugeot), zato si bo sposodil njihovo podvozje, motorje kot tudi tovarno v francoskem mestu Sochaux, kjer bodo izdelovali novo generacijo zafire.

opel-bo-imel-v-svoji-ponudbi-vse-vec-sportnih-terencev-1398688261

A to še ni vse. Opel namerava dopolniti segment športnih terencev s čisto novim modelom, ki bi na trg prišel leta 2017. Oblikovno bo sledil konceptu monza, njegova cena pa se bo začela pri 26 evrskih tisočakih.

S takšnimi ukrepi želi opel in njegov lastnik, General Motors, do leta 2016 dvigniti znamki ugled in ozeleniti bančni račun.

  • Foto: http://Opel

AKTUALNO