Okvirček, ki zamegli vašo registrsko tablico

  • 11.10.2012
  • Žane Kurent
#

Prejšnji teden sem zasledil, kako se je slovenski pevec Werner pritoževal nad kaznijo, ker je prekoračil hitrost za nekaj kilometrov na uro in zato prejel fotografijo pristojnega organa. Če bi imel produkt imenovan noPhoto, o katerem bomo pisali v tem članku, bi se temu lahko izognil.

Inovator Jonathan Dandrow je prišel na briljantno idejo za cestno prometne prekrškarje. Po pogovoru s svojcem, ki je redno plačeval kazni zaradi prehitre vožnje v središču mesta Washington, je želel najti rešitev zanj. Uspelo mu je z inovativnim okvirjem za registrsko tablico. Senzor na zgornjem delu zazna fotografiranje (bliskavico) obcestnega radarja, zaradi česar se v istem trenutku sproži xenonska bliskavica nameščena na obeh straneh okvirja, ki zamegli številke.

Trenutno je okvirček še prototip in potrebuje številna potrdila in certifikate preden lahko Jonathan začne z distribucijo. Tudi zakonov z namestitvijo tega okvirčka ne boste kršili, saj fizično ne ovira številk, ki razkrivajo vašega lastništva nad avtomobilom.

Če ste do sedaj plačevali državi, lahko sedaj vložite v prihodnost brez kazni. S klikom sem lahko prispevate manjšo vsoto, ki bo pripomogla k pridobitvi potrebne dokumentacije.

Shut up and take my money!

  • Vir: http://noPhoto
  • Foto: http://Zajeta slika

AKTUALNO