Oktobra se nam v Sloveniji obeta salon ekomobilnosti

  • 21.08.2014
  • Žane Kurent
#

Primož Lemež, organizira velik mednarodni Simpozij o elektromobilnosti z mednarodnim naslovom Emobility, ki bo od 16. do 19. oktobra v Portorožu. Ob tem na Fornačah v Piranu pripravlja še razstavo električnih ter vseh drugih ekoloških avtomobilov. Za obiskovalce bo ogled razstave brezplačen, imeli bodo tudi možnost preizkušanja avtomobilov.

Primož na simpoziju obljublja tudi pester nabor tem: od izdelave električnih avtomobilov, izdelave komponent zanje, pri čemur je Slovenija relativno močna igralka, pa o distribuciji električnih avtomobilov, novih materialih za izdelavo baterij, infrastrukturi, ki je potrebna, pa o novih načinih lastništva teh avtomobilov, do novih načinov zavarovanj, ki bodo potrebna. Skratka – na simpoziju bo predstavljena celotna veriga, ki je potrebna za to, da se električni avtomobil sploh lahko vozi po cesti.

oktobra-se-nam-obeta-salon-ekomobilnosti-1408637496

"Ja, res sem si želel, da bi na simpoziju lahko predstavili celotno verigo, da lahko električni avtomobil opravlja svojo funkcijo. Le tako bomo lahko dobili celotno sliko, kaj potrebujemo, če želimo te avtomobile res spraviti do kupcev in nato na ceste. Morda bo prišlo tudi do kakšne konfrontacije med udeleženci, kar bo samo pozitivno. Mislim, da nam bo v Sloveniji po tem simpoziju šele zares jasno, kaj prinaša električna mobilnost prihodnosti in ne bo vsak posebej predstavljal njihovih vizij od avtomobilistov, prek električarjev, do države, ki nima pojma, kako bi se elektromobilnosti in vseh vprašanj, ki so z njo povezana, zares lotila."

  • Vir: http://S Rally

AKTUALNO