Odlike in dobrote novega golfa 7

  • 19.11.2012
  • Žane Kurent
#

O novem volkswagen golfu 7 smo prelili že precej črnila, toda nič še nismo zapisali o poglavju, ko se enkrat odločimo, da ga žeimo imeti v lastni garaži. Povsem osnovne razlike v serijski opremi se ločijo med tremi različnimi stopnjami opreme: trendline, comfortline in highline. Motorna paleta je široka in raznolika, katere pa so malenkosti in "sladkorčki", ki bodo vašega golfa razlikovali od sosedovega?

Prva razlika, če nista že oba nekoliko zdolgočasena, so žive barve, ki naredijo novega golfa 7 bolj energičnega. V ponudbi sta dva odtenka rdeče: tornado rdeča (145,02 EUR) in večerno kovinsko rdeča (482,36 eur). Zanimiva je še ena kovinska barva: pacifiško modra (482,36 EUR). Preostali del barvne palete sestavljajo še svetli in temni toni v različnih odtenkih z osnovnim barvnim lakom ali kovinskim nanosom.

V zunanjosti se lahko poleg platišč razlikujeta še v eni stvari. Namesto pločevinaste strehe si lahko omislite panormasko dvižno-pomično strešno okno za 983 evrov, ki se jo da naročiti v paketih opreme comfortline in highline. Odlična izbira za več zračnosti, svetlobe in nekaj svežega zraka v vašem avtomobilu.

odlike-in-dobrote-novega-golfa-7-1353328490

Napredni motorji in dovršeno podvozje

Oznake kot so TDI, TSI in BlueMotion Tehnology so že dlje časa sinonim za nekatere Volkswagnove sisteme na področju pogonskih agregatov. Dizelske TDI in bencinske TSI motorje poznamo kot prepričljive ter varčne motorje, BlueMotion pa z ekološko naravnanimi ukrepi (regeneracije zavorne energije, sistem start-stop) ustvarjaja nove mejnike varčnosti.

Novost na seznamu opreme je izbira voznega profila, ki vozniku omogoča nastavitev karakteristik motorja in prilagajanja servo krmiljenja za 115 evrov pri najvišjem paketu opreme highline. Nekoliko več kot samo izbira voznega profila med programi normal, comfort, sport, ECO, individual pa ponuja dinamicno uravnavanje podvozja DCC. Cena je 981 evrov pri paketu comfortline in highline.

Zoprn sovoznik? Izberite naslednje sopotnike!

Novi golf 7 ponuja s tehničnega vidika precej novih pomagal, ki so lahko v veliko pomoč vozniku. Light Assist (141 EUR) samodejno uravnava dolge luči, tako vam ne bo nikoli več potrebno ugasniti dolgih luči zaradi nasproti vozečega vozila. Sledi Volvova pogruntavščina aktivnega tempomata, ki ga pri Volkswagnu imenujejo avtomatsko uravnavanje razdalje ACC (320 EUR) in skrbi za samodejno zaviranje v sili, ko niste najbolj pozorni na promet pred seboj. Za vas podobne so nemški inženirji vgradili tudi asistenco za ohranjanje smeri (562 EUR), saj ne želite pristati na sosednjem voznem pasu, ker imate preveč dela s samim seboj za volanom? Za 709 evrov je novi golf sedme generacije bogatejši za parkirno asistenco, ki vam pomaga parkirati tako bočno kot prečno.

P.S. Povsem samostojno novi golf še ne zna peljati!

  • Foto: http://Volkswagen

AKTUALNO