Novi volvovi varnostni sistemi, ki bodo reševali življenja

  • 10.07.2012
  • Žane Kurent
#

Švedski Volvo je prepričan, da bo kmalu prišel čas, ko vozniki volvov ne bodo več smrtno ogroženi v primeru nesreč. Zato vseskozi razvijajo nove varnostne sisteme, za katere pravijo, da jih bomo kmalu našli v njihovih jeklenih konjičkih.

Trije novi varnostni pripomočki

Prva na seznamu novosti je polavtomatska vožnja. S pomočjo napredne tehnologije lahko vozilo pospešuje, se zaustavi, pri nižjih hitrosti pa sistem z vozilom tudi manevrira. Za to uporablja različne kamere in senzorje nameščene okoli avtomobila.

Drugi varnostni pripomoček bo prav prišel v križiščih. Tam se z veliko hitrostjo približujejo avtomobili z nasprotne strani, zato je volvo ustvaril sistem, ki nadzoruje dogajanje pri zavijanju na nov odsek, ko je treba prevoziti nasprotni vozni pas.

Zadnja inovacija švedskih inženirjev je sistem za prepoznavo divjadi. Slednje so nepredvidljive, zato je možnost trka večja. Toda z inovativno varnostno tehnologijo se bo volvo v takšnem primeru nemudoma zaustavil, pri višjih hitrostih pa se bo ta občutno zmanjšala in tako bo možnost hujših poškodb manjša.

  • Vir: http://Volvo

AKTUALNO