Novi renault clio RS z 200 konjskimi močmi in z dvojno sklopko

  • 27.09.2012
  • Žane Kurent
#

Če imate v sebi vsaj nekaj športnega duha, potem je ta francoska reč odlična izbira za vašo garažo. Predstavljamo vam renault clio rs 200 s kakopak, 200 konjskimi močmi.

147 kW pri 6000 vrtljajih in 234 njutonmetrov navora pri 1750 vrtljajih

Slednji prihajajo iz 1,6-litrskega turbo polnjenega agregata v povezavi s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko imenovano EDC (Efficient Dual Clutch). Za navdušence nad ročnim menjavanjem lahko dodamo, da so na voljo vsaj prestavne ročke za volanom. Dobra novica je tudi, da bo v načinu Race mode menjava prestave minila v samo 150 milisekundah.

Magični RS gumb

S pritiskanjem na "knof" se bo dalo zamenjati prednastavljene načine delovanja avtomobila. Na voljo je prej omenjeni race mode kot tudi sport in normal. Z menjavo programa bomo spremenili parametre delovanja motorja kot tudi menjalnika in odzivnost pedal ter volana.

Točnih specifikacij in tehničnih podatkov nam francoski proizvajalec še ni sporočil, a vseeno menimo, da je pospešek do 100 km/h manjši od 6 sekund in pol. K temu naj še dodamo launch control, ki bo del dodatne opreme. Kolikšen bi bil pospešek potem? Komaj čakamo, da preizkusimo.

Del standardne opreme so tudi 17" lita platišča in 18" proti doplačilu. Večji so tudi zavorni diski s širino 320 mm.

Oblikovanje kot se spodobi za clia RS

Pričakovali smo bolj agresiven videz in to smo tudi dočakali. Spremenjen športni odbijač, zadnji difuzor in spojler, LED luči in še bi se našlo. Notranjost je dinamična zahvaljujoč športnim sedežem, ki bodo za doplačilo oblečeni v usnje. Del standardne opreme je tudi gumb za vžig, bluetooth, USB vtič, Renaultov nov informacijski sistem R-Link...

GALERIJA

  • Vir: http://Renault
  • Foto: http://Renault

AKTUALNO