Novi range rover je skoraj pol tone lažji od predhodnika

  • 20.08.2012
  • Žane Kurent
#

Po estetskem evoqu prihaja na vrsto še četrta generacija suroveža range roverja. Od prejšnjega modela bo medosna razdalja daljša za približno 10 centimetrov, največje spremembe pa je deležna šasija vozila, saj je zaradi aluminjaste sestave lažja za 420 kilogramov. Posledica tega bo tudi nižja poraba goriva kot tudi emisij CO2.

Ustvarjen tudi za lastnike, ki bodo sedeli zadaj

Range Rover daje prednost tehniki, zato je oblikovno minimalno spremenjen, kot je to tudi v navadi za vozila s pedigrejem. Notranjost bo razkošna in nas navduševala z multimedijskimi komponentami kakršen je velik 8" TFT sredinski zaslon. Za dodatno udobje v drugi vrsti bosta proti doplačilu skrbela dva sedeža namesto treh, dodaten bonus pa prinaša daljša medosna razdalja, saj bo za noge kar 12 centimetrov več prostora.

GALERIJA

Pri Land Roverju bodo kupcem namenili naslednje motorje: 5,0-litrski V8 bencinar in dva dizelska agregata s prostornino 3,0-litra V6 in močnejši 4,4-litrski V8. Vsi trije bodo povezani z 8-stopenjskim avtomatskim ZF menjalnikom. Posodobljen program vožnje Terrain Response 2 pa bo poskrbel za še večji užitek v vožnji po brezpotjih.

Novega range roverja bo moč naročiti že prihodnji mesec, čeprav bo na cesto postavljen šele v začetku prihodnjega leta. Cena? Vsaj 90 tisoč evrov.

  • Vir: http://Land Rover
  • Foto: http://Land Rover

AKTUALNO